In onze agenda kunt u eenvoudig zien welke evenementen en uitjes er in Woudsend en Súdwest-Fryslân georganiseerd worden. Op deze pagina worden enkele activiteiten uitgelicht. Ook treft u hier een aantal verwijzingen naar websites van bijvoorbeeld theathers en bioscopen aan.

Wilt u weten welke evenementen en uitjes er zijn geweest? Bekijk hier het archief van 2017 of van 2016.

Galerie Iris Anders Mooi is gevestigd in het prachtige Friese dorp Woudsend. Het ligt op een knooppunt van vaarwegen en in het centrum van een aantrekkelijk fiets- en wandelgebied. In de zomer zorgen vele duizenden gasten voor topdrukte in de haven, in de gezellige straatjes en natuurlijk op de terrassen. In de winter is het stil en rustig. Tenzij er ijs ligt natuurlijk. Dan bruist het in Woudsend opnieuw van de activiteiten.

De VIP Tour Woudsend is een uitstekende gelegenheid om een bezoek aan onze galerie te combineren met een kennismaking met Woudsend.
De exclusieve tour kent het volgende programma:

14:00 uur Ontvangst in Grand Café Restaurant Meisje Loos.

Adres: Waechswal 1 in Woudsend.
Geniet van een welkomstdrankje en het prachtige uitzicht over water en weiland.

Borrel tijdens VIP tour Woudsend

14:30 uur Start dorpswandeling

Onder leiding van een ervaren gids die je in een uur zo veel mogelijk verteld over de historie van Woudsend. Rondleiding langs de kerken, molens, slijterij en vele andere markante punten. Een inspirerende bundeling van feiten, anekdotes en geruchten.

Dorpswandeling VIP tour Woudsend

15:30 uur Start vaartocht

Een zeiltocht met een zeilpraam door Woudsend en over het Slotermeer. Met een ervaren schipper die het gebied op haar duimpje kent en er smakelijk over kan vertellen.

17:00 uur Ontvangst in Galerie Iris Anders Mooi

De praam meert af voor de galerie. Napraten over Woudsend met gids en praamschipper en je reisgenoten, onder het genot van een drankje. En natuurlijk volop gelegenheid om de galerie te bekijken en kennis te maken met Iris.

Vaartocht VIP tour Woudsend

De perfecte afsluiting

De mooiste afsluiting van de VIP Tour is het speciale VIP Tour Woudsend 3 gangen diner bij toprestaurant Vis & Meer (www.restaurantvisenmeer.nl).
Het menu bestaat uit vier klassieke specialiteiten van de chef-kok, zijn zogenaamde signature dishes.
Speciaal voor nieuwe vrienden van het dorp wordt het bijzondere diner aangeboden voor € 31,50.
Vis en Meer is ook in 2017 weer een van de uitverkoren restaurants in de Lekker. Met een fantastische recensie!

Data
De VIP Tour Woudsend vindt plaats op elke zaterdag van 17 juni tot en met 9 september

Aanmelding
U kunt zich opgeven voor de VIP Tour door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.te sturen met vermelding van het aantal personen, de datum en uw telefoonnummer.
Tenslotte verzoeken wij u aan te geven of u gebruik wilt maken van het speciale diner bij Vis & Meer.
Het telefoonnummer waar we om verzoeken zullen we uitsluitend gebruiken in geval van het annuleren van een tocht (bij extreem slecht weer).

Aparte arrangementen voor groepen
Groepen van 6 tot 12 personen kunnen (in overleg) op andere dagen dit VIP arrangement boeken.

Kosten per deelnemer
De kosten van de VIP Tour Woudsend bedragen € 12,50 per persoon.
Onwaarschijnlijk weinig, dat klopt, maar het ultieme bewijs dat wij trots zijn op ons dorp en zoveel mogelijk mensen tot 'bekenden' van Woudsend willen maken.

Voor het tweede jaar zal in Woudsend van 20 juli tot en met 24 augustus, wekelijks op donderdag van 11:00 tot 17:00 uur, is er een kleine gezellige boerenmarkt op de Waechswâl in het centrum van het dorp.

boerenmarkt logo

De markt voor de lekkerste biologische en streekproducten

De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, o.a. verkoop van verse biologische en streekproducten. Zoals vlees, kaas, eieren, groente, fruit, vis, boerenijs enz. De horecabedrijven zullen heerlijke biologische en streekproducten voor u bereiden, waarvan u op de terrasjes gezellig kunt genieten, zoals bioburgers, kip van het spit, Jersey-steaks, pizza en super verse vis.

Gezellige terrasjes met vanaf 16:00 uur live muziek. Gedurende de markt zijn er verschillende kinderactiviteiten. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud.

Kijk voor meer informatie en foto's op de facebook pagina van de Boerenmarkt.

Boerenmarkt
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Kraam huren?
Wilt als particulier of namens een vereniging één of meerdere donderdagen deelnemen aan de markt, dat kan. De kraamhuur bedraagt € 25,-- per keer. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Contactgegevens:
Voor nadere informatie over de Boerenmarkten kunt u contact opnemen met:
Pytsje Bokma, tel. 06-23 054 928, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Edse Wiersma, tel. 06-29 066 228, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boerenmarkt
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Boerenmarkt
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Met de boot naar bioboer op Natuureiland tussen Woudsend en Heeg

Op het eiland de Gouden Boaiem tussen Woudsend en Heeg aan de Wijmerts, kunt u iedere zaterdag gebruik maken van de "aanmeerdagen". De Bokma's stellen hun biologisch melkveebedrijf iedere week open voor bezoekers. Tussen 13:30 uur en 15:00 uur kunt u met uw boot aanmeren om samen met uw (klein)kinderen, vrienden of familie kennis te maken met dit unieke bedrijf. De Bokma's zijn echte natuurboeren. U krijgt koffie, thee of limonade voor de kinderen en maakt kennis met de vogelwachter en de bewoners van het eiland. U gaat het veld in met de vogelwachter en u kunt jerseyvlees kopen. Of geniet van ons ijs! De kinderen kunnen kalfjes aaien en ook is er melk te proeven. Hebt u geen boot maar wilt u wel graag komen? Kom dan met de auto of de fiets naar de oversteek in Smallebrugge. U roeit dan naar de overkant.

Aanmeren kan tot uiterlijk 15:00 uur en de aanmeerdagen zijn om 16:00 uur afgelopen.

Kosten: € 10,00 euro per persoon.
Aanmelden mag wel maar hoeft niet.

Datums:

 • 29 juli
 • 5 augustus
 • 12 augustus
 • 19 augustus
 • 26 augustus

Adres: Nummer 3, 8552 MN Smallebrugge Locatie: https://goo.gl/maps/GTQJdWqXQNU2

Gouden boaiem
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Beurtveer Heeg-Balk met Skûtsje “Aleida Hendrika”, gebouwd in 1905

 • Zeilende veerdienst met skûtsje "Aleida Hendrika"
 • Duur ca. 2,5 uur
 • Fietsen gaan gratis mee in het ruim van het schip
 • Gratis fietsroute voor een mooie fietstocht terug (18 of 28 km)
 • Maak kennis met het skûtsjesilen en geniet van de prachtige omgeving, de schipper zal u er alles over vertellen
 • Een handje meehelpen? Graag!
 • Er kunnen 15 personen + fietsen mee.

Beurtveer
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Vaarschema 2017:

4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 22/6, 29/6, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9 In juli en augustus meerdere dagen per week. De planning wordt aangepast al naar gelang de animo.
10.30 uur afvaart uit Heeg en 14.00 uur uit Balk.
Voor groepen vanaf 8 personen mogelijk op elke dag van de week.

Kosten 2017

 • € 19,00 enkele reis volwassene / retour  € 36,00
 • € 9,50 enkele reis 2-12 jaar / retour  € 19,00

Attentie: bij het schip kunt u helaas niet pinnen, maar bij ons in de winkel van Touristinfo Woudsend wel!

Opstapplaatsen:

 • Heeg: it Eilan 2b - 8621 CR Heeg
 • Balk: Meerweg  26  t/o Machinefabriek Spaans Babcock - 8561 AV Balk bij het toiletgebouwtje

Reserveren is noodzakelijk, bij Touristinfo Woudsend kunt u terecht voor het reserveren van beurtveer kaarten!

beurtveer 02
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Op maandag 7 augustus komt Circus Salto naar Aquacamping en Jachthaven De Rakken en geeft om 19:00 uur een circus voorstelling.
Circus Salto creeërt elk jaar een nieuwe showIn nieuwe voorstelling van Circus Salto geeft ‘Mister Salto’ Sander antwoord op de meest gestelde vraag aan Circusartiesten namelijk: Waar halen de circusartiesten al die Circusmaterialen en Circuskostuums vandaan? Hoe komt een jongleur aan zijn kegels? Waar koopt de dierentemmer zijn zweep? Waar haalt de goochelaar zijn goochelhoed? Waar koop je een trapeze? Er is geen webwinkel voor Circusmaterialen of acts maar... al die spullen komen uit de enige Circuswinkel van de hele wereld... de winkel waar wonderen bestaan! Met enthousiaste artiesten in een gevarieerde show bordevol interactie voor jong en oud.

Wanneer: maandag 7 augustus 2017 's avonds.
Waar: Aquacamping en Jachthaven De Rakken, Lynbaen 10, 8551 NW Woudsend.

circus salto woudsend

Kijk voor meer informatie en bestel goedkoper kaarten op www.circussalto.nl

Festival “Monumenten, Muziek en Meer...“ op 9 september 2017

Ter gelegenheid van Open Monumentendag wordt in het centrum van Woudsend dit jaar voor de vijfde keer het evenement “Monumenten, Muziek en Meer...” georganiseerd. Het landelijke thema van Open Monumentendag is dit jaar “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Het uitgebreide programma zal ook dit jaar interessant zijn voor iedereen, jong en oud.

Affiche MMM Woudsend 09 09 2017

Programma:

 • Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca. Optredens van onder andere Piter Wilkens, Weima & Van der Werf, Grytz en Grize, Tuff Enuff, Jan Nota en Jan de Vries.
 • Een kunstfair, een streekmarkt, visrokerij en een uitgebreid kinderprogramma.
 • De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met kindervrijmarkt, diverse activiteiten en verkoop vanuit historische panden.
 • Vaste elementen zijn de vaartochtjes “varen met verhalen” en het treintje dat als “Monumentenexpress” door het centrum van Woudsend zal rijden.
 • Uiteraard zijn de gehele dag de molens en kerken open voor bezichtiging.
 • Ontdek Woudsend met je smartphone. Laat je verrassen door het aantal rijksmonumenten en ontdek de verhalen rond de vele oude huizen, de kerken en molens door middel van QR-codes.
 • KinderKunst Woudsend komt met een nieuwe expositie in de panden van de voormalige ASR. Basisschoolleerlingen van Woudsend zijn aan de slag gegaan met het thema Ambacht.
 • Op 9 september zal bij het voormalige ASR-gebouw tevens de officiële onthulling plaatsvinden van een speciaal gedenkbord over Woudsend Verzekeringen. Dit in samenwerking met de Stichting Woudsend Anno 1816 en de Historische Kring Woudsend.

“Meer . . . . . . met Frysk”
Speciaal voor het jubileum van het festival zal er in het programma extra aandacht worden besteed aan de Friese muziek, taal en cultuur. Het belooft een aantrekkelijk programma te worden voor Fries- én Nederlandstaligen.

Het programma op 9 september wordt weer georganiseerd door “KR8vanWoudsend” in samenwerking met de kerken, molens en horeca, wordt ondersteund door de gemeente Súdwest-Fryslân en mede mogelijk gemaakt door Streekwurk Zuidwest Fryslân.

Kraam huren?
Wilt u in aanmerking komen voor een scherp geprijsde kraam voor de verkoop van uw hobby- of kunst-artikelen neem dan contact met ons op.

Contactgegevens festival: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06-55186794

nacht van de nacht 2017 02

Woudsend in Kaarslicht

Zaterdag 28 oktober zal Woudsend voor de tweede keer deelnemen aan “de Nacht van de Nacht”. Gedurende de avond zal in het centrum van Woudsend de straatverlichting gedoofd zijn. Straten en steegjes worden sfeervol verlicht met waxinelichtjes. In het centrum van het dorp zullen enkele activiteiten worden georganiseerd. We hopen op goed en helder weer en dat velen deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht” en volop genieten van de nacht en de sterren.  De Nacht van de Nacht begint om 19.00 uur. De activiteiten zijn tot 21.00 uur.

De Nacht van de Nacht in Woudsend is onderdeel van een Friesland-breed programma, georganiseerd door de Friese Milieu Federatie, om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en het belang van een donkere nacht.

nacht van de nacht 2017 01

Datum: zaterdag 28 oktober
Plaats: centrum Woudsend
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entree: gratis

Bekijk hier de foto's van de Nacht van de Nacht 2016 in Woudsend:

Naar een theatervoorstelling, concert of dancefeest? In Súdwest-Fryslân terecht in Sneek, Lemmer of Heerenveen.

theater sneek logo

In het hartje van Sneek vindt u het sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger. Wanneer de avond valt geeft deze toneeltoren de kleur weer van de genre voorstelling welke die avond te zien is in het theater. Theater Sneek biedt voor ieder wat wils. Neem binnen plaats in de foyer en geniet van uw drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om uw dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of u nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma treft u altijd wel een voorstelling die bij uw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Komt u met uw geliefde? Neem dan plaats in één van de loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

Adres: Westersingel 28, 8601 GR Sneek
Telefoon: 0515-430580

Kijk voor meer informatie op: www.theatersneek.nl


poppodium bolwerk sneek logo

Het Bolwerk is de plek in Fryslân voor popmuziek met veel verschillende concerten en dancefeesten op een prachtlocatie. Al bijna 40 jaar staan we garant voor een uitgebreid muziekprogramma in Sneek en Fryslân. Door de jaren heen hebben grootheden als Urban Dance Squad, Toy Dolls, Nazareth, Hatebreed, Rosenberg Trio, Guru, Big Daddy Kane, The Offspring, Soulwax en Arch Enemy, maar ook de Nederlandse top als Jeugd van tegenwoordig, DeWolff, Moss, Douwe Bob, Candy Dulfer en Blaudzun op Het Bolwerk podium gestaan. Er is ruimte voor alle genres, lokale en regionale talenten en vernieuwende projecten en de weekenden zijn gevuld met concerten en dansavonden.

Adres: Kerkgracht 8, 8601 EC Sneek
Telefoon: 0515-418707

Kijk voor meer informatie op: www.hetbolwerk.nl


de hege fonnen lemmer logo

De sporthal De Hege Fonnen is uitgebreid met een extra sporthal. Een vooruitstrevend onderdeel van het Sport- en Cultureel Centrum De Hege Fonnen is de theatervoorziening. Deze nieuwe sporthal vervult namelijk twee functies: doordeweeks kunnen vele binnensport- en cultuurverenigingen er gebruik van maken, in de weekenden echter kan de sporthal omgebouwd worden tot een professionele theatervoorziening. Deze theaterzaal is onder andere voorzien van sfeerverlichting, een dimbare sterrenhemel, verrijdbare tribunes, luxe gestoffeerde stoelen, trappen met loopverlichting en een gelijkvloers speelvlak, zodat men zich werkelijk in een theater waant. Sport en cultuur gaan dus letterlijk samen in één gebouw. Een prachtige accommodatie, waarin ook cultuur in al haar facetten naar voren gebracht kan worden.

Adres: Betelgeuze 2, 8531 MV Lemmer
Telefoon: 0514-564100

Kijk voor meer informatie op: www.dehegefonnen.nl


posthuis theater heerenveen logo

Cultureel hart van Heerenveen met het accent op theater, dat midden in de samenleving staat.

Adres: Fok 78, 8441 BR Heerenveen
Telefoon: 0513-619494

Kijk voor meer informatie op: www.posthuistheater.nl

Naar de bios? Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht in Sneek of Heerenveen.

cine sneek logo

CineSneek is een bioscoop met 6 zalen. Alle zalen zijn uitgerust met een Christies digitale Cinemaprojektor. In 4 zalen kunnen ook 3D films vertoond worden. Op loopafstand is er gelegenheid om te parkeren op bijvoorbeeld het Martiniplein of het Veemarktterrein. Alle zalen beschikken over een airconditioning systeem zodat het ook in de zomer zeer aangenaam is.

Adres: Leeuwenburg 12, 8601 BC Sneek
Telefoon: 0515 412 341

Kijk voor meer informatie op: www.cinesneek.nl


filmhuis sneek logo

Filmhuis Sneek vertoont in samenwerking met CineSneek op dinsdagavond een film. De voorstelling begint om 20.00 uur, met een korte inleiding op de film. De inleider verdiept zich vooral in de context van de film, en vertelt u daarover. Dat kan de historische achtergrond zijn, maar kan bijvoorbeeld ook de regisseur, een bepaalde actrice, of de filmtechniek betreffen. Doel is u een breder perspectief op de film te bieden, zonder over de inhoud te vertellen. We draaien zonder pauze, tenzij een film langer dan 2 uren duurt.

Het filmhuis is gehuisvest in CineSneek.

Kijk voor meer informatie op: www.filmhuissneek.nl


de bios heerenveen logo

De Bios Heerenveen is gelegen in het centrum van Heerenveen. De Bios Heerenveen beschikt over vier zalen met een actueel filmaanbod en daarnaast een uitgebreid assortiment eten en drinken, deze mag u ook nuttigen in de bioscoopzaal. Iedere film wordt vertoond met een pauze, uitgezonderd films met een lengte van ca. 60 minuten. Zaal 1, 2 en 3 zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zaal 4 is bereikbaar na een 6 treden trap. Tevens beschikt De Bios Heerenveen over een invalidentoilet. Voor de allerkleinsten zijn er stoelverhogers verkrijgbaar.

Adres: Burgemeester Kuperusplein 52, 8442 Heerenveen
Telefoon: 0513-654051

Kijk voor meer informatie op: www.bios-heerenveen.com

Op VanPlan.nl is een compleet en actueel aanbod te vinden van alle uitjes en evenementen in de provincies Groningen, Drenthe, Fryslân en van de provincie Flevoland de gemeente Noordoostpolder. VanPlan.nl biedt de grootste en meest complete uit-agenda met evenementen, festivals, muziek, theater, ontspanning en cultuur.

vanplan logo

Op de website kan eenvoudig worden gezocht op bijvoorbeeld datum, plaats, categorie, prijs en binnen-/buitenactiviteit. De gevonden evenementen worden overzichtelijk gepresenteerd met, indien beschikbaar, een foto en/of video.

Kijk voor meer informatie op: www.vanplan.nl