In onze agenda kunt u eenvoudig zien welke evenementen en uitjes er in Woudsend en Súdwest-Fryslân georganiseerd worden. Op deze pagina worden enkele activiteiten uitgelicht. Ook treft u hier een aantal verwijzingen naar websites van bijvoorbeeld theathers en bioscopen aan.

Wilt u weten welke evenementen en uitjes er zijn geweest? Bekijk hier het archief van 2018, 2017 of van 2016.

Wâldseiner Toanielferiening Fertier
Kaviaar met Smeerkaas
Eigentiidsk blijspul, Útfiering


Het Friese Wâldseiner toneelvereninging prestenteert in het fries: De Goate, Uitvoering kaviaar met smeerkaas.
Na afloop van de voorstelling is er muziek in het MFC.

Datum:

  • 10 januari 20:00 uur
  • 11 januari 15:00 uur

Toegangsprijzen:

  • Kinderen tot 12 jaar € 5,00
  • Volwassenen € 7,50

Waar: Mfc de Driuwpôlle, Lijnbaan 15, 8551 NW Woudsend 

Wâldseiner Toanielferiening 2019

Zaterdag 12 januari nieuwjaarsborrel met live optreden van “De Putkapel”  in MFC de Driuwpôlle.

Datum: 12 januari 2019
Aanvang 16.00 uur
Adres: Dorpshuis De Driuwpôlle, Lynbaen 15, 8551 NW Woudsend.

nieuwjaarsfeest woudsend 2019

Zondagmiddag huiskamerconcerten, kunst ontdekken en elkaar ontmoeten in een huiselijke sfeer.

U bent welkom op zondagmiddag 13 januari. Ontvangst om 13.30 uur. Het openingsconcert vangt aan om 14.00 uur met de spetterende band Trio Still Life en de fantastische zangeres Linda Molenkamp.
Onder het genot van een drankje en een hapje in de pauze en na het concert kunt u in de galerie het prachtig, verstilde werk van Humphrey Bennett en Sophia de Vries bekijken.

Trio Still Life & Linda Molenkamp
Het Still Life Trio werd in 2001 opgericht door saxofonist Laurens Blinxma. Met Winfred Buma gitaar en Bert van Erk contrabas speelde het op vele jazzpodia en festivals in Nederland. Zangeres Linda Molenkamp is vaak gast bij het trio. Zij staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Ze is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigbands en stond op grote podia door het hele land. Linda en Trio zingen en spelen highlights uit het Great American Songbook aangevuld met Braziliaansa bossa’s en evergreens.

still life molenkamp

Matinee Kunst 13 jan.
Rond het optreden van Still Life kunt u het werk van kunstenaars Humphrey Bennett (tekeningen), Sophia de Vries (objecten-gepatineerd staal) en Saskia Zuiderduin (sieraden) bewonderen in onze galerie. De kunstenaars zijn aanwezig om hun werk toe te lichten.

U kunt kaarten bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-27071053
Kijk voor meer informatie op: www.heechsicht-matinee.nl

matinee kunst 13 jan

Opening watersportseizoen met 'Shanty-plus Festival’ op 20 april in Woudsend.
Zaterdag 20 april 2019 organiseert het shantykoor ‘De Pôllesjongers’ in Woudsend tussen 12:00 en 18:00 uur een feestelijk ‘Shanty-plus Festival’. Dit als vervolg op de succesvolle shantyfestivals van voorgaande jaren.

ShantyFestvial 2019

Koren, muziekgroepen en markt.
Op verschillende locaties bij de horecabedrijven treden shantykoren op, afgewisseld door muziekgroepen met Ierse en Schotse folk music. In het feestelijk opgetuigd dorp zijn er veel activiteiten waaronder een uitgebreide watersport- en streekmarkt, een kinderplein, kindertheater en verkoop vanuit historische winkeltjes en huizen in de gezellige Midstrjitte.
 
Opening watersportseizoen 2019 Heeg – Woudsend.
Het festival valt samen met de opening van het ‘Watersportseizoen 2019 Heeg - Woudsend’. In Heeg is op 20 april het jaarlijkse Dekdweilfestival. Enkele dweilorkesten zullen ook in Woudsend afmeren. Er is een doorlopende vaarverbinding tussen beide dorpen met een gratis veerdienst door klassieke beurtveerschepen.
 

Verdere informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-55186794

woudsend opening watersportseizoen 2018 02

Galerie Iris Anders Mooi is gevestigd in het prachtige Friese dorp Woudsend. Het ligt op een knooppunt van vaarwegen en in het centrum van een aantrekkelijk fiets- en wandelgebied. In de zomer zorgen vele duizenden gasten voor topdrukte in de haven, in de gezellige straatjes en natuurlijk op de terrassen. In de winter is het stil en rustig. Tenzij er ijs ligt natuurlijk. Dan bruist het in Woudsend opnieuw van de activiteiten.

De VIP Tour Woudsend is een uitstekende gelegenheid om een bezoek aan onze galerie te combineren met een kennismaking met Woudsend.
De exclusieve tour kent het volgende programma:

14.00 Ontvangst in Eetcafé De Pleats.

Adres: Waechswal 2 in Woudsend.
Geniet van een welkomstdrankje en het prachtige uitzicht over water en weiland.

VIPtour Woudsend, foto gemaakt door: TouristinfoWoudsend

Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

14:30 uur Start dorpswandeling

Onder leiding van een ervaren gids die je in een uur zo veel mogelijk verteld over de historie van Woudsend. Rondleiding langs de kerken, molens, slijterij en vele andere markante punten. Een inspirerende bundeling van feiten, anekdotes en geruchten.

15:30 uur Start vaartocht

Een zeiltocht met een zeilpraam door Woudsend en over het Slotermeer. Met een ervaren schipper die het gebied op haar duimpje kent en er smakelijk over kan vertellen.

17:00 uur Ontvangst in Galerie Iris Anders Mooi

De praam meert af voor de galerie. Napraten over Woudsend met gids en praamschipper en je reisgenoten, onder het genot van een drankje. En natuurlijk volop gelegenheid om de galerie te bekijken en kennis te maken met Iris.

VIPtour Woudsend, foto gemaakt door: TouristinfoWoudsend

Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

De perfecte afsluiting

De mooiste afsluiting van de VIP Tour is het speciale VIP Tour Woudsend 3 gangen diner bij toprestaurant Vis & Meer (www.restaurantvisenmeer.nl).
Het menu bestaat uit vier klassieke specialiteiten van de chef-kok, zijn zogenaamde signature dishes.
Speciaal voor nieuwe vrienden van het dorp wordt het bijzondere diner aangeboden voor € 31,50.
Vis en Meer is ook in 2017 weer een van de uitverkoren restaurants in de Lekker. Met een fantastische recensie!

Data
De VIP Tour Woudsend vindt plaats op elke zaterdag van 1 juni tot en met 31 augustus.

Aanmelding
U kunt zich opgeven voor de VIP Tour door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.te sturen met vermelding van het aantal personen, de datum en uw telefoonnummer.
Tenslotte verzoeken wij u aan te geven of u gebruik wilt maken van het speciale diner bij Vis & Meer.
Het telefoonnummer waar we om verzoeken zullen we uitsluitend gebruiken in geval van het annuleren van een tocht (bij extreem slecht weer).

Aparte arrangementen voor groepen
Groepen van 6 tot 12 personen kunnen (in overleg) op andere dagen dit VIP arrangement boeken.

Kosten per deelnemer
De kosten van de VIP Tour Woudsend bedragen € 15,00 per persoon.
Onwaarschijnlijk weinig, dat klopt, maar het ultieme bewijs dat wij trots zijn op ons dorp en zoveel mogelijk mensen tot 'bekenden' van Woudsend willen maken.

Boerenmarkt Woudsend op donderdag met gratis vaartochtje door het dorp.
Woudsend organiseert deze zomer voor het vierde jaar van 18 juli tot en met 29 augustus wekelijks op de donderdag een kleine gezellige boerenmarkt. De markt zal worden gehouden van 11.00 tot 17.00 uur op de Waechswâl in het centrum van het dorp.

De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, o.a. verkoop van verse streekproducten. Zoals vlees, kaas, eieren, groente, fruit, honing, vis, boerenijs, enz. De horecabedrijven zullen heerlijke
streekproducten voor u bereiden, waarvan u op de terrasjes gezellig kunt genieten, zoals kip van het spit, pizza en super verse vis. Gedurende de markt zijn er verschillende kinderactiviteiten en gezellige terrasjes met live muziek.
 
Gratis vaartochtje tijdens de boerenmarkt.
Tijdens de boerenmarkt kunt u een gratis vaartochtje door het dorp maken. U stapt op bij de passantenhaven, vlakbij de markt. De boot brengt u naar de Houtzaagmolen “De Jager”. Vanaf dit eindpunt is het ca. 5 minuten lopen naar de boerenmarkt. Deze wandelroute voert u door het historische centrum met z’n smalle steegjes en de gezellige Midstrjitte met verrassende winkeltjes. Ontdek tijdens een korte wandeling het watersportdorp Woudsend met leuke straatjes en de vele unieke steegjes, de molens en de kerken. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud. Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de boerenmarkt en het centrum
zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.
 

Kraam huren?
Wilt als particulier of namens een vereniging één of meerdere donderdagen deelnemen aan de markt, dat kan. De kraamhuur bedraagt € 25,-- per keer. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Contactgegevens:
Voor nadere informatie over de Boerenmarkten kunt u contact opnemen met:
Pytsje Bokma, tel. 06-23 054 928, e-mail
Edse Wiersma, tel. 06-29 066 228, e-mail 

woudsend boerenmarkt 11

Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Boerenmarkt plattegrond vaartocht

De elfstegentocht is een prachtige ervaring om Woudsend nog beter te leren kennen!logo 11 stegentocht 200

  • Historie over Woudsend
  • Beleef mee door video's
  • Handige en leuke weetjes
  • Doe mee met de quiz

20180831 P1520336

Op vrijdag 7 september wordt om 14:00 uur de Elfstegentocht officieel geopend. De QR-codes en de website www.elfstegentochtwoudsend.nl worden tijdens de opening geactiveerd.

Dwalen door pittoreske staartjes, op avontuur met je vrienden of familie, cultuur snuiven.. Klinkt dat niet als vakantie? Dit alles ervaar je tijdens de Elfstegentocht in Woudsend. Loop je mee?
Doe je wandelschoenen aan en ga met ons mee op de Elfstegentocht in het sfeervolle Woudsend. Dit prachtige dorp is omringd door water. Zwerf door de gezellige steegjes, bewonder de mooie huizen en bekijk Woudsend eens door andere ogen.
Alles wat je moet weten over de route staat in de folder die je bij de lokale middenstand ophaalt. Ook kun je meespelen- en lezen via de website. Zo zie je in één oogopslag op je smartphone precies waar je moet zijn! Handig, toch? De route van de Elfstegentocht wordt bepaald aan de hand van GPS en coördinaten, dus zet de instellingen van je telefoon vlug op locatievoorziening aan. Zo kun je nog gemakkelijker de route lopen, zonder dat je steeds moet uitzoeken waar je bent en waar je heen moet.
Tijdens de Elfstegentocht leer je meer over de historie van Woudsend. Wist je bijvoorbeeld dat de naam van het dorp in de geschiedenis op wel 12 manieren werd gespeld? De naam Woudsend betekent trouwens letterlijk: het eind van het woud. Maar welk woud eigenlijk? Laat je verrassen door de geschiedenis van Woudsend. Zeker weten dat je wat nieuws leert over dit dorp.
Haal jij de highscore van dit seizoen? Daag jezelf uit en doe mee aan de Elfstegentocht-quiz. Meer zin om het wat rustiger aan te doen? Je loopt de Elfstegentocht op je eigen tempo. Pak af en toe een terrasje in het gezellige centrum of bekijk onderweg op je gemak de video’s en lees de interessante teksten. Het is maar net waar jij zin in hebt.
Ben jij ook benieuwd naar de geschiedenis van Woudsend, wil jij de gezellige sfeer beleven en er lekker op uit met je vrienden en familie? Doe dan zeker mee aan de Elfstegentocht!

Op onderstaande kaart kunt u een indruk krijgen van deze prachtige wandeltocht door het historische Woudsend.

route elfstegentocht woudsend

De Elfstegentocht
1. Ald Tsjerkhof
2. Blokmakkersteech
3. Ald Wyk
4. Bewaarskoallesteegh
5. Wide steech - Midstrjitte
6. Wide Steech
7. De Kamp
8. Nauwe Steech
9. Kollegat
10. Kollegat
11. Seilmakkersteech
12. Seilmakkersteech
13. De Dyk
14. Fermaningsteech
15. Fermaningsteech
16. Kapiteinsteech
17. Beurtfeartsteech
18. Hellingsteech
19. Hellingsteech
20. Smidsteech
21. Smidsteech
22. Eindpunt

Een sfeerimpressie van de Elfstegentocht in Woudsend

20180831 P1520348

20180831 P1520382

20180831 P1520345

20180831 P1520370

20180831 P1520358

20180831 P1520375

lf2018 2

Leeuwarden is met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het programma bestaat uit 60 grote projecten en honderden ideeën uit de mienskip. Ook in het dorp Woudsend zijn er vele projecten en initiatieven om er een bijzonder cultureel jaar van te maken! Komt u ook?

Hieronder staat een overzicht van de evenementen in Woudsend en de directe omgeving.
Bekijk het volledige programma van de Culturele Hoofdstad 2018 op https://2018.vanplan.nl.

Naar een theatervoorstelling, concert of dancefeest? In Súdwest-Fryslân terecht in Sneek, Lemmer of Heerenveen.

theater sneek logo

In het hartje van Sneek vindt u het sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger. Wanneer de avond valt geeft deze toneeltoren de kleur weer van de genre voorstelling welke die avond te zien is in het theater. Theater Sneek biedt voor ieder wat wils. Neem binnen plaats in de foyer en geniet van uw drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om uw dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of u nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma treft u altijd wel een voorstelling die bij uw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Komt u met uw geliefde? Neem dan plaats in één van de loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

Adres: Westersingel 28, 8601 GR Sneek
Telefoon: 0515-430580

Kijk voor meer informatie op: www.theatersneek.nl


poppodium bolwerk sneek logo

Het Bolwerk is de plek in Fryslân voor popmuziek met veel verschillende concerten en dancefeesten op een prachtlocatie. Al bijna 40 jaar staan we garant voor een uitgebreid muziekprogramma in Sneek en Fryslân. Door de jaren heen hebben grootheden als Urban Dance Squad, Toy Dolls, Nazareth, Hatebreed, Rosenberg Trio, Guru, Big Daddy Kane, The Offspring, Soulwax en Arch Enemy, maar ook de Nederlandse top als Jeugd van tegenwoordig, DeWolff, Moss, Douwe Bob, Candy Dulfer en Blaudzun op Het Bolwerk podium gestaan. Er is ruimte voor alle genres, lokale en regionale talenten en vernieuwende projecten en de weekenden zijn gevuld met concerten en dansavonden.

Adres: Kerkgracht 8, 8601 EC Sneek
Telefoon: 0515-418707

Kijk voor meer informatie op: www.hetbolwerk.nl


de hege fonnen lemmer logo

De sporthal De Hege Fonnen is uitgebreid met een extra sporthal. Een vooruitstrevend onderdeel van het Sport- en Cultureel Centrum De Hege Fonnen is de theatervoorziening. Deze nieuwe sporthal vervult namelijk twee functies: doordeweeks kunnen vele binnensport- en cultuurverenigingen er gebruik van maken, in de weekenden echter kan de sporthal omgebouwd worden tot een professionele theatervoorziening. Deze theaterzaal is onder andere voorzien van sfeerverlichting, een dimbare sterrenhemel, verrijdbare tribunes, luxe gestoffeerde stoelen, trappen met loopverlichting en een gelijkvloers speelvlak, zodat men zich werkelijk in een theater waant. Sport en cultuur gaan dus letterlijk samen in één gebouw. Een prachtige accommodatie, waarin ook cultuur in al haar facetten naar voren gebracht kan worden.

Adres: Betelgeuze 2, 8531 MV Lemmer
Telefoon: 0514-564100

Kijk voor meer informatie op: www.dehegefonnen.nl


posthuis theater heerenveen logo

Cultureel hart van Heerenveen met het accent op theater, dat midden in de samenleving staat.

Adres: Fok 78, 8441 BR Heerenveen
Telefoon: 0513-619494

Kijk voor meer informatie op: www.posthuistheater.nl

Naar de bios? Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht in Sneek of Heerenveen.

cine sneek logo

CineSneek is een bioscoop met 6 zalen. Alle zalen zijn uitgerust met een Christies digitale Cinemaprojektor. In 4 zalen kunnen ook 3D films vertoond worden. Op loopafstand is er gelegenheid om te parkeren op bijvoorbeeld het Martiniplein of het Veemarktterrein. Alle zalen beschikken over een airconditioning systeem zodat het ook in de zomer zeer aangenaam is.

Adres: Leeuwenburg 12, 8601 BC Sneek
Telefoon: 0515 412 341

Kijk voor meer informatie op: www.cinesneek.nl


filmhuis sneek logo

Filmhuis Sneek vertoont in samenwerking met CineSneek op dinsdagavond een film. De voorstelling begint om 20.00 uur, met een korte inleiding op de film. De inleider verdiept zich vooral in de context van de film, en vertelt u daarover. Dat kan de historische achtergrond zijn, maar kan bijvoorbeeld ook de regisseur, een bepaalde actrice, of de filmtechniek betreffen. Doel is u een breder perspectief op de film te bieden, zonder over de inhoud te vertellen. We draaien zonder pauze, tenzij een film langer dan 2 uren duurt.

Het filmhuis is gehuisvest in CineSneek.

Kijk voor meer informatie op: www.filmhuissneek.nl


de bios heerenveen logo

De Bios Heerenveen is gelegen in het centrum van Heerenveen. De Bios Heerenveen beschikt over vier zalen met een actueel filmaanbod en daarnaast een uitgebreid assortiment eten en drinken, deze mag u ook nuttigen in de bioscoopzaal. Iedere film wordt vertoond met een pauze, uitgezonderd films met een lengte van ca. 60 minuten. Zaal 1, 2 en 3 zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zaal 4 is bereikbaar na een 6 treden trap. Tevens beschikt De Bios Heerenveen over een invalidentoilet. Voor de allerkleinsten zijn er stoelverhogers verkrijgbaar.

Adres: Burgemeester Kuperusplein 52, 8442 Heerenveen
Telefoon: 0513-654051

Kijk voor meer informatie op: www.bios-heerenveen.com

Op VanPlan.nl is een compleet en actueel aanbod te vinden van alle uitjes en evenementen in de provincies Groningen, Drenthe, Fryslân en van de provincie Flevoland de gemeente Noordoostpolder. VanPlan.nl biedt de grootste en meest complete uit-agenda met evenementen, festivals, muziek, theater, ontspanning en cultuur.

vanplan logo

Op de website kan eenvoudig worden gezocht op bijvoorbeeld datum, plaats, categorie, prijs en binnen-/buitenactiviteit. De gevonden evenementen worden overzichtelijk gepresenteerd met, indien beschikbaar, een foto en/of video.

Kijk voor meer informatie op: www.vanplan.nl