Opening zomerexpositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht te Indijk (vlakbij Woudsend). Nieuw werk van onder andere Greetje Feenstra, Marianne Fontein, Joost Witte, Ewout Vis en nog vele anderen. Het landart project is uiteraard nog te bewonderen. De afgelopen maanden is de natuur met de cultuur in dialoog gegaan. Kortom groei en bloei te zien. Als het weer het toelaat varen we op 2 juli nog een stukje met skutsje De Verwisseling.

Wanneer: zondag 2 juli van 14:00 tot 17:00 uur.

Heechzicht juli opening

Op zaterdag 8 april om 14 uur heeft Joop Mulder, directeur Sense of Place (voorm. directeur Oerol) het landart project en expositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht officieel geopend.

Als ode aan de kunstbeweging De Stijl heeft beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon van kleine sloten en vlakken in het grasland ontworpen en uitgevoerd. Dit "schilderij" geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, geeft het oude "sleatenplan" van Friesland weer. Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Een periscoop en drone opnames laten het lijnenpatroon van bovenaf zien; maar u kunt er ook doorheen lopen en het schilderij ervaren.

De expositie buiten en binnen in de galerie laat inspirerend werk zien van diverse kunstenaars.

Kortom er valt weer veel te zien en te ervaren in 2017.

Hartelijke groet,

Heechsicht
Yolanda van Dongen
www.heechsicht.nl

Heechsicht