De Friezen staan bekend als een trots volk, en dat is niet voor niets! Ze hebben namelijk een rijke cultuur waar ze trots op mogen zijn. Een eigen erkende taal, volkslied, wapen en de bekende Friese vlag maken deze provincie uniek. Wilt u meer ontdekken over wat Fryslân heeft gevormd tot wat het nu is? Er zijn in de provincie verschillende mogelijkheden om de rijke cultuur van Fryslân te ontdekken!

Naast de vele musea en bezienswaardigheden in de omgeving zijn er ook volop actieve mogelijkheden. Zelf een balletje slaan op het kaatsveld of een sloot proberen over te komen met Fierljeppen? Dat kan allemaal in Fryslân.

Ontdek de veelzijdigheid van Fryslân op de fiets. Met verschillende routes door de provincie komt u langs de mooiste plekjes van Fryslân! Zo hoeft u niks te missen. Aansluitend een overnachting boeken? Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden langs de fietsroutes. Zo kunt u een aantal dagen door Fryslân trekken en verschillende routes af leggen, een ultieme Friese beleving!

Bewonder de Friese schatten in de tientallen musea die de provincie rijk is. Zowel jong als oud vermaakt zich hier prima. Er zijn bovendien regelmatig tentoonstellingen speciaal voor de jongeren onder ons. Over Fryslân is veel te lezen en te ontdekken, vandaar ook de vele prachtige musea! Hier kunt u al het moois van de provincie bewonderen. Er zijn een aantal grote musea die u eigenlijk niet mag missen, daarnaast zijn er ook tal van kleinere musea en oudheidskamers die erg interessant zijn. Al deze musea organiseren regelmatig prachtige tentoonstellingen, zeker een bezoekje waard dus!

In het overzicht heeft Touristinfo Woudsend is een selectie voor u gemaakt van de musea in de regio en enkele aanbevolen musea welke op een wat grote afstand van Woudsend liggen.

In Fryslân zijn verschillende natuurgebieden, parken en landschappen waar u heerlijk doorheen kan fietsen en wandelen. De verscheidenheid aan planten, bomen, vogels en andere dieren zijn een lust voor het oog. Elk gebied heeft weer zijn eigen vergezichten en activiteiten.

Wanneer u aan Fryslân denkt, denkt u misschien niet direct aan wandelen. Toch heeft Fryslân op het gebied van wandelen genoeg te bieden. De uitgestrekte natuur, bossen, wadden en wateren bieden vele mogelijkheden voor u om eropuit te trekken.

Met een wateroppervlakte wat bijna gelijk is aan het landoppervlakte, kunnen we wel concluderen dat Fryslân echt een waterprovincie is. Dit is ook terug te zien in de activiteiten en evenementen die worden georganiseerd op en rondom het water. Voor een echte Friese beleving mag u dus zeker de Friese Meren niet missen. Op verschillende manieren kunt u het watergebied ontdekken, bijvoorbeeld per boot of kano. Heeft u zelf geen boot dan kunt u uiteraard gemakkelijk eentje huren!

In Fryslân vind je maar liefst twee locaties die UNESCO als Wereldgoed zijn aangewezen: het Ir. D.F. Woudagemaal en de Waddenzee. Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste en het enige nog werkende stoomgemaal ter wereld. De Waddenzee is door het dynamische landschap uniek in de wereld. Kijk voor meer informatie ook eens op www.werelderfgoed.nl.