Grutto’s, kemphanen, bruine kiekendieven en de kleine rietgans. Een fietstocht langs de oevers van de Oudegaaster Brekken is een fietstocht door een bijzonder vogelgebied.

Landschappen en prachtige vergezichten

Maar niet alleen voor vogelaars is deze route interessant. Ook liefhebbers van boeiende landschappen en prachtige vergezichten komen optimaal aan hun trekken. Workum is een prima uitvalsbasis voor een rondje Oudegaaster Brekken. Via de Trekwei rijdt u naar Nijhuizum, een buurtschap met 40 inwoners. Een echt melkveegebied, met inmiddels ook flink wat kleinschalige recreatie: een minicamping, trekkershutten, een theetuin. Een mooie plek om uw tent op te slaan en te genieten van de weidsheid.

Route

Rondje Oudegaaster Brekken (inclusief bezoek Sanfirden) is 17, 5 km. Vanaf station Workum is de route 24 kilometer. Vanaf station IJlst 29,5 kilometer. De route is in de zomer ook gemakkelijk uit te breiden door in Gaastmeer het pontje over de Inthiemasloot te nemen en via Brandeburen naar Workum terug te fietsen. U komt dan langs de noordkant van de Fluessen waar onder andere een aalscholverkolonie zit.

Download hier de route

blauhusterpuollen

Kijk voor meer informatie op: www.itfryskegea.nl/natuurgebied/blauhuster-puollen