Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin. Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende jeugd. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties voor jong en oud. Nieuw in 2017 is het Verkeerscircuit van Verkeerspark Assen en de super snelle familieachtbaan, The London City Coaster. Op het Verkeerscircuit zijn de kinderen een echte coureur in hun trapauto, ‘voorrang verlenen, invoegen en tanken bij het tankstation’ het kan allemaal. De kinderen leren op een speelse manier alles over het verkeer. Onze nieuwe acOnze entreeprijzen zijn all-inclusive! Je hebt voor één entreeprijs toegang tot alle attracties inclusief onbeperkt; Koffie, thee, cappuccino, diverse soorten limonade, frites, sauzen, snacks, dagsoep, broodjes, fruit en waterijs!
De achtbaan, is een echte ‘eyecatcher!’ De grote groen met paarse achtbaan is ca. 14 meter hoog en een echte familieachtbaan.

Duinen Zathe

Openingstijden:

 • vanaf 22 april tot /met 20 juli 2017 dagelijks open van 09:30-17:00 uur
 • vanaf 21 juli tot/met 27 augustus 2017 dagelijks open van 09:30-18:00 uur
 • vanaf 28 augustus tot /met 3 september 2017 dagelijks open van 09:30-17:00 uur
 • vanaf 9 september tot /met 29 oktober 2017 zaterdag en zondag open van 09:30-17:00 uur

Toegangsprijzen:

 • 1 en 2 jarigen € 5,00 p.p.
 • Vanaf 3 jaar € 14,50 p.p.
 • Rolstoelgebruikers € 10,00 p.p.
 • Groepen vanaf 20 personen € 13,00 p.p.
 • Kinderfeestjes (de jarige gratis entree) € 13,00 p.p.
 • Rijbewijs € 2,00 p.st.
 • Parkeren Gratis

Bezoekadres: Noorder Es 1 8426 GW Appelscha

Kijk voor meer informatie op: https://duinenzathe.nl

Duinen Zathe

 

Ongeveer 60 km (55 minuten met de auto) vanaf Woudsend.

Een spettterend dagje uit!

 • Wat je van (ijs)beren leren kunt
 • Zeeleeuwen Spetter Spektakel
 • Zeehondensafari
 • Pinguïn Haringhapfestijn

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een splinternieuw krokodillenverblijf. Hier verwelkomt AquaZoo nog voor de zomer vier nijlkrokodillen! AquaZoo is natuurlijk heel blij met deze uitbreiding en de komst van deze bijzondere dieren.

Nieuw verblijf

Nijlkrokodillen zijn erg gevaarlijke dieren, maar bezoekers van AquaZoo kunnen er straks een aanraken! Naast vier echte nijlkrokodillen komt er namelijk ook een nep-krokodil aan de rand van het verblijf te liggen. Zo kunnen bezoekers van heel dichtbij zien waar de ogen en oren van een krokodil zitten, hoe groot de tanden zijn en de ruwe huid aaien.

De opening van het nieuwe verblijf en de komst van de krokodillen wordt natuurlijk uitgebreid gevierd met allerlei activiteiten. Ook voor de jaarkaarthouders zullen exclusieve activiteiten georganiseerd worden. Houd de website in de gaten voor alle updates!

Nijlkrokodillen

Nijlkrokodillen kunnen zowel op het land als in het water vlot vooruit. Door met hun staart heen en weer te bewegen kunnen ze in het water tot wel 30 kilometer per uur halen. Maar ook op het land komen ze snel vooruit. Door zich voort te bewegen als een haas halen ze tot wel 17 kilometer per uur! Jagen doet de nijlkrokodil meestal alleen. Hij sluipt naar zijn prooi toe, die hij vervolgens razendsnel vastpakt en verdrinkt in het water. Het opeten van zijn prooi doet hij op het land, aangezien hij niet onder water kan slikken.

Openingstijden:

 • Januari en februari 10:00 - 16:00 uur
 • Maart en april 10:00 - 17:00 uur
 • Mei t/m augustus 10:00 - 18:00 uur
 • September en oktober 10:00 - 17:00 uur
 • November en december 10:00 - 16:00 uur
Toegangsprijzen: vanaf 3 jaar
Aan de kassa € 16,50
Online prijs zonder datum € 14,50
Online prijs met datum maandag t/m vrijdag € 12,50
Online prijs met datum weekend/vakantie € 14,00

Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis entree.

Bezoekadres: De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden

Kijk voor meer informatie op: www.aquazoo.nl

aquazoo friesland

 

Paintball

Paintball is een relatief nieuwe sport, vol actie en sensatie. Het is de bedoeling dat men elkaar beschiet met verfballetjes. Het lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Immers, de deelnemers moeten niet alleen proberen zelf niet geraakt te worden, ze moeten ook trachten de tegenstanders te slim af te zijn. Er zijn diverse spelvarianten mogelijk. In de paintball-arena vindt u veel natuurlijke bescherming, in de vormen van struiken, heuvels, greppels, etc. Op het terrein bevindt zich tevens een commandotent, waarin de teamindelingen worden gemaakt en waarin de diverse teams hun tactiek kunnen bepalen. Paintball is een groepsactiviteit, welke bij uitstek geschikt is voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten, verjaardagen of bedrijfsfeesten. Paintball is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.

Minimale leeftijd voor paintball is 18 jaar.

paintball

Tarieven:

Paintball kan worden geboekt door groepen vanaf 10 personen. Paintball wordt gespeeld in tijdsblokken van twee uren. Voorafgaand aan het spel wordt iedere deelnemer uitgerust met:

 • Paintball gun
 • Gelaatsmasker
 • Camouflagepak
 • 100 paintballs + CO2

De kosten hiervoor bedragen € 25,00 per persoon. Gedurende het spel zijn, indien gewenst, extra paintballs verkrijgbaar tegen betaling van € 1,00 per 10 paintballs. De vermelde prijzen zijn inclusief btw.

Openingstijden:

Het spelen van paintball kan het hele jaar, met uitzondering van strenge vorst, dagelijks geschieden door groepen vanaf 10 personen. Reserveren is echter noodzakelijk.

Vestpa the MOAB

Brommmer huur. De Vespa (Italiaans voor "wesp") wordt door ons gekwalificeerd als de "MOAB" (ofwel: Mother Of All Brommers). Deze Vespa is bij uitstek een vervoermiddel om de nabije omgeving eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. Natuurlijk zetten wij een aantrekkelijke route voor u uit. Voorafgaand aan de tocht krijgt u een duidelijke uitleg inzake de werking van de brommertjes. Het dragen van een "pletterpet" (helm) is niet verplicht. Als u wel een pletterpet op wilt hoeft u die niet zelf mee te nemen, die hebben wij wel voor u. De Nederlandse regelgeving schrijft echter wel voor dat de bestuurders van deze voertuigen dienen te beschikken over een geldig rijbewijs (voor brommer, auto en / of motor). Indien u niet over een geldig rijbewijs beschikt rest u een (niet minder leuke!) plaats bij een ander achterop.

Uiteraard is deze activiteit zeer goed te combineren met een van onze andere activiteiten. Vooral de combinatie brommerrit en paintball valt, zo is gebleken, in goede aarde bij bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten. De vrijgezel wordt, als een soort "Jappie Commando", in een camouflagepak gehesen, gaat vervolgens voorop bij de brommertocht, staat overal volop in de belangstelling en wordt tenslotte genadeloos achterna gezeten tijdens het paintpall-spel. Bent u wat minder "oorlogszuchtig" ingesteld? Dan kunt u na de brommerrit een hengeltje uitwerpen om een aantal forellen te verschalken. Wilt u deze direct op de BBQ? Geen probleem! We maken ze, indien gewenst, voor u schoon en u kunt ze meteen bakken en verorberen.

Het verleden heeft aangetoond dat hierbij vaak hilarische taferelen ontstaan. Teambuilding is gegarandeerd!

Na afloop van de activiteiten is het vanzelfsprekend tijd om de dorst te lessen. Uiteraard kunt u ook genieten van bijvoorbeeld een BBQ of buffet. Kortom: zij verzorgen uw vrijgezellenfeest, bedrijfsfeest, familiefeest, buurtfeest, etc. van A tot Z!

Vespa de MOAD

Tarieven:

 • Er wordt voor u een route uitgezet die ongeveer twee uren in beslag zal nemen. Het tarief hiervoor bedraagt € 27,50 per brommer. Dit tarief is inclusief WA-verzekering en een volle tank. Het vermelde tarief is inclusief btw.
 • Uiteraard ontvangt u voorafgaand aan de tocht een korte instructie met betrekking tot de (on)mogelijkheden van de brommers.

Bezoekadres: Westend 15 A, 8521 NP Sint Nicolaasga

Kijk voor meer informatie op: www.hooidammen.nl

Speelbos Joure is ruim 1500 m2 speelplezier voor kinderen van 1 t/m 12 jaar. De speeltoestellen zijn speciaal voor jonge kinderen ontworpen; ze zijn voorzien van kleine opstapjes.Voor de allerkleinsten is er het peutereiland, kinderen boven 3 jaar zijn hier niet toegestaan.

Binnen spelen was nog nooit zó leuk! Klimmen, glijden, een ballen vulkaan, vier ballen kanonnen en een heuse jungle. Of kom je uitleven op het voetbalveld, in de gamewereld of te gekke salto's maken op het springkussen. Liever griezelen in het spookhuis of tikkertje spelen in het doolhof? Ook dat kan!

Voor de ouders/begeleiders hebben we uitgebreide horeca met twee bos terrassen, televisies met goed zicht op de kinderen, gratis parkeren en nog veel meer. Liever even de drukte ontvluchten? Geniet dan van de rust en het prachtige uitzicht op de eerste verdieping, of duik even weg in een van de vele tijdschriften van onze uitgebreide leestafel. Tevens hebben wij gratis WIFI.

Oant sjen in Speelbos Joure!

Speelbos Joure 01

Openingstijden:

 • Buiten vakanties: woensdag t/m vrijdag 9:00 - 18:00 uur zaterdag en zondag 10:00 - 18:00 uur
 • Tijdens de schoolvakanties van het Noorden: maandag t/m zondag 10:00 - 18:00 uur 
 • Hemelvaart | Pasen | Pinksteren 10:00 - 18:00 uur Oudjaarsdag 10:00 - 16:00 uur 2de Kerstdag 10:00 - 17:00
 • Voor groepen op aanvraag de maandag of dinsdag.

Toegangsprijzen:

 • Entreeprijs (vanaf 1 jr): € 6,50
 • Volwassen begeleiding: GRATIS voor kinderen t/m 3 jaar (woensdag t/m vrijdag ochtend), bij binnenkomst voor 11 uur: € 4,00 (uitgezonderd vakanties en feestdagen)
 • Jaarkaart € 35,00 per kind Onbeperkt spelen tijdens de openingstijden tegen inlevering van 2 recente (kopie)pasfoto's vanaf uitgifte 1 jaar geldig. Persoonsgebonden en niet in combinatie met arrangementen/acties.
 • Kinderfeestjes vanaf € 9,00 per kind
 • Schoolreisjes vanaf € 8,00 per kind
 • Stempelkaart, bij iedere kinderentree 1 gratis stempel (uitgezonderd arrangementen). 10 stempels is 1 gratis entree bij het volgende bezoek.

Het is niet toegestaan eigen eten/drinken mee te nemen.

Bezoekadres: Marconiweg 20b, 8501 XM Joure.

Kijk voor meer informatie op: www.speelbosjoure.nl

Speellbos Joure 02

Speelbos Joure

Ongeveer 16 km (18 minuten met de auto) vanaf Woudsend.

Beleef een spetterend dagje uit in subtropisch zwemparadijs Swimfun.

Beleef een spannend avontuur in de wildwaterbaan. Deze kronkelt door de jungle, door grotten en langs watervallen. Beleef alle spannende glijbanen of leef je uit in het golfslagbad. Een stroomversnelling, whirlpool, peuter & kleuterbad, koudwaterput, kruidenbaden, Turkse stoomcabines, zonnebanken, sauna, horeca... u vindt het hier allemaal!

Subtropisch Zwembad Swimfun

Openingstijden:
Maandag 10.00 – 18.00 uur
Dinsdag 10.00 – 21.00 uur
Woensdag 10.00 – 21.00 uur
Donderdag 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag 10.00 – 21.00 uur
Zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 18.00 uur

Op feestdagen ( Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren en 2e kerstdag) is Swimfun geopend van 10.00 – 18.00 uur. Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Jouster Merke (22 september)  en 1e kerstdag is Swimfun gesloten.

Toegangsprijzen:

Recreatief zwemmen

v.a. 5 jaar € 6,90
1 t/m 4 jaar € 5,00
10 badenkaart* € 62,00
Kinderen tot 1 jaar € 2,00
Feanatics/ Junior Heroes** € 5,50

Kijkers of niet zwemmers betalen ook het normale entreetarief in Swimfun.

*  Persoonsgebonden 10 badenkaart. Voorzien van vervaldatum.
** Alleen korting op vertoon van clubkaart

Extra voorzieningen

Parkeren GRATIS
Kleding kluisje* € 0,50
WiFi GRATIS
Zwemvleugels € 3,00
Zwembrilletjes en diverse artikelen v.a € 3,00

* De inworp van een kledingkluisje bedraagt een muntje van € 0,50. Dit krijg je na gebruik retour.

Wellness

Sauna v.a. € 4,00
Zonnebank (sessie 30 minuten) € 5,60
Kruidenbaden € 2,00
Stoombad € 2,00
Infraroodsauna € 2,00

Tarieven en tijden zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Bezoekadres: Sewei 3, 8501 SP Joure

Kijk voor meer informatie op: www.swimfun.nl

Ongeveer 15 km (15 minuten met de auto) vanaf Woudsend.

Mooi weer, vrije dagen en vakanties. Voor de jongere kinderen is er niets leuker dan de vele bijzondere attracties in het goedkoopste attractiepark van Nederland. Kinderen tot een jaar of 13 kunnen zich geweldig vermaken in de meer dan 40 attracties en speeltoestellen die dit park rijk is. Van 10 meter hoog tot aan griezelen in het spookhuis. Ook de alleskleinsten zullen uitgeput en tevreden naar huis gaan.

Twee overdekte speeljungles voor klimmen, klauteren, springen en glijden. Speelhoek voor de kleinsten. Picknickgelegenheden binnen en buiten. Cafetaria met groot terras in het park.

Al bijna 50 jaar vermaakt men zich in Sybrandy’s Speelpark, naast de bossen bij het IJsselmeer. Een geweldige dag met het gezin, familie, schoolreis of kinderfeestje.

Sybrandy’s Speelpark is gelegen in Zuidwest Friesland te midden van de prachtige bossen van Gaasterland. Het park, ontstaan uit een vogelpark, is uitgegroeid tot het attractiepark van Friesland. De doelgroep van het park is kinderen van 3 tot 13 jaar. Het Speelpark is zeer geschikt voor schoolreisjes, kinderfeestjes en familiefeesten. In het park is een groot terras bij het cafetaria. Hier zijn snacks, broodjes, ijs, patat en drinken te krijgen. Naast de vele picknickbanken in het park, is er ook o.a. een picknickzaal waar onderdak gegeten kan worden.

Honden: Honden zijn toegestaan mits deze te allen tijde aangelijnd zijn en goed onder appèl staan.

Betalingsmogelijkheden: Aan de entreekassa en bij het cafetaria kunt u betalen met pin of contant.

WiFi: In het gehele park is er wifi dekking, waar u gratis gebruik van kunt maken.

Openbaar vervoer: Lijn 44 heeft halte “Ontspanningspark” voor de deur.

Openingstijden
Vanaf april de weekenden geopend van 10:00 -17:45 uur.
Vanaf mei van dinsdag tot en met zonderdag geopend van 10:00 -17:45 uur.
De maanden juni, juli en augsutus dagelijks geopend van 10:00 -17:45 uur.
In september alleen de weekenden geopend van 10:00 -17:45 uur.

Toegangsprijzen

 • Kinderen tot en met 2 jaar Gratis
 • Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen  € 8,90
 • 60+ en rolstoelgebruikers  € 4,70
 • Parkeren Gratis

Bezoekadres
Jan Schotanuswei 71, 8567 HH Oudemirdum.

Kijk voor meer informatie op: www.sybrandys.nl

sybrandys speelpark