Wij hebben een selectie van video's over Woudsend en Fryslân voor u gemaakt om alvast in vakantiestemming te komen. Heeft u nog een tip? Geef deze dan gerust door!

Nieuwe Oogst, 14-04-2017

Een Mondriaan in een Fries grasland bij Woudsend. Melkveehouder Jacob van der Wal en loonwerker Arjen Rijpma hielpen mee bij de totstandkoming van het kunstwerk. Het lijnenpatroon is een knipoog naar de tijd van voor de ruilverkavelingen.

Omrop Fryslân, 28-01-2017

Woudsend moet beter zichtbaar worden, het dorp valt op dit moment weg bij de stad Sneek. Dat zegt een inwoner van het dorp, die eerder deze week zijn beklag in de regionale krant deed. Ondernemers hebben de handen ineengeslagen om het dorp weer op de kaart te zetten en meer mensen naar Woudsend te trekken.

Omrop Fryslân

It is net in hobby, it is in passy. Dat sizze de frijwilligers fan houtseachmûne De Jager fan Wâldsein. Alle sneonen binne se der om te mûne te draaien, ûnderhâld te dwaan, beamen te seagjen en fan de planken wer de moaiste meubels te timmerjen. De jongste is 17, de âldste oer de tachtich. Mar De Jager ferbynt se. Mei in soad leafde foar it fak draaie 7 frijwilligers alle sneonen mûne De Jager fan Wâldsein. It moaiste wurk dat der is, fine se. Foar de ien in tiidferdriuw, foar de oar in takomstich berop.

Omrop Fryslân

Korenmolen ‘t Lam is de oudste korenmolen van Fryslân en staat in Woudsend, waar de molenaar en zijn vrouw koren en graan ambachtelijk malen tot meelproducten en diverse broodmixen. Lees meer...

Een kleine compilatie van Monumenten, Muziek en Meer op zaterdag 10 september 2016 door Willem Rinkema.

Korte film over de vaar- en wandelexcursie naar natuureiland de Gouden Boaiem. Gemaakt door Willem Rinkema.

Kunst aan de Ee: 10 dagen, 100 kunstenaars, 1.000 kunstwerken. Unieke expositie van schilderijen, keramiek, glas, brons, hout, textiel, steen, foto’s en sieraden. 3.700 m2 professionele kunst in het meest gastvrije dorp van Fryslân. Een megamanifestatie die Woudsend tien dagen omtovert in een kunstdorp. Lees meer...

2016:

2014:

85.000 fiere Friezen. Trots op hun 68 dorpen en zes steden.
Groots en monumentaal tussen de Afsluitdijk, Stavoren en Sneek.
Verbonden door water en wegen. Met een rijk economisch verleden.

Stoere verhalen en eeuwenoude tradities.
Ruimte om onbezorgd op te groeien.
Land van kansen en mogelijkheden.
Waar het goed leven is.

Daar waar ook hard gewerkt wordt.
Ondernemers en medewerkers die samen staan voor degelijkheid en kwaliteit.
Altijd rechtdoorzee en vernieuwend.
Een klasse apart.

Koeien en kerktorens. Skûtsjes, jachten en sloepen.
Varen langs wuivende rietkragen over meren en kanalen.
Zeilen op de schuimkoppen van het IJsselmeer.
Veilige havens bieden een oprecht en warm welkom.