Wij hebben een selectie van video's over Woudsend en Fryslân voor u gemaakt om alvast in vakantiestemming te komen. Heeft u nog een tip? Geef deze dan gerust door!

22-05-2018

Prachtig nieuws voor Friesland: Lonely Planet heeft de provincie verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld vandaag bekendgemaakt. Wat de verkiezing nog meer bijzonder maakt, is dat een Nederlandse bestemming nog nooit zo hoog eindigde op deze beroemde lijst. De Friese provincie mag hier dus met alle recht erg trots op zijn.

28-01-2018

Wat een avond! Met ruim 40.000 man hebben we 27 januari 2018 op de Leeuwarder pleinen genoten van een openingsceremonie waar je u tegen zegt. Niet alles mee kunnen krijgen op tv? Check dan gauw de aftermovie.

17-01-2018

Leeuwarden-Friesland European Capital of Culture 2018.

09-09-2017

Nagenieten van open monumentendag in Woudsend, een film gemaakt door Leo Harland.

30-05-2017

Het is altijd zo druk in Woudsend dat we de Canicula er nog nooit hebben aangelegd. Maar met de komst van de nieuwe passantenhaven is het gemakkelijker geworden even een kijkje te nemen. Kijk mee! Meer info op http://decanicula.nl

Nieuwe Oogst, 14-04-2017

Een Mondriaan in een Fries grasland bij Woudsend. Melkveehouder Jacob van der Wal en loonwerker Arjen Rijpma hielpen mee bij de totstandkoming van het kunstwerk. Het lijnenpatroon is een knipoog naar de tijd van voor de ruilverkavelingen.

Omrop Fryslân, 28-01-2017

Woudsend moet beter zichtbaar worden, het dorp valt op dit moment weg bij de stad Sneek. Dat zegt een inwoner van het dorp, die eerder deze week zijn beklag in de regionale krant deed. Ondernemers hebben de handen ineengeslagen om het dorp weer op de kaart te zetten en meer mensen naar Woudsend te trekken.

Omrop Fryslân

It is net in hobby, it is in passy. Dat sizze de frijwilligers fan houtseachmûne De Jager fan Wâldsein. Alle sneonen binne se der om te mûne te draaien, ûnderhâld te dwaan, beamen te seagjen en fan de planken wer de moaiste meubels te timmerjen. De jongste is 17, de âldste oer de tachtich. Mar De Jager ferbynt se. Mei in soad leafde foar it fak draaie 7 frijwilligers alle sneonen mûne De Jager fan Wâldsein. It moaiste wurk dat der is, fine se. Foar de ien in tiidferdriuw, foar de oar in takomstich berop.