Pizza's, pasta, proosten en lokale gerechten

Idyllischer kun je het je haast niet voorstellen. Op De Dyk in Woudsend vind je Proefkantoor De Klerk. Een restaurant met verhaal, want ooit diende dit monumentale pand als postkantoor van Woudsend. Een belangrijke plek voor de inwoners. Hier ging men vroeger heen om de, oh zo belangrijke, liefdesbrief te posten. Hier moest je zijn om telefoongesprek te voeren. De klerk, de kantoorbediende, hielp zijn klanten hierbij. Dit verklaart gelijk de naam: Proefkantoor De Klerk.

In de keuken van Proefkantoor De Klerk wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten. Zo halen we ons koren en graan bij Korenmolen het Lam uit ons eigen dorp, gebruiken we buffelmozzarella van de Waterbuffelfarm uit het Friese Oldemarkt, gaan we naar de Molkerei in het Friese Sint Annaparochie voor geitenkaas, worst kopen we in bij Yde de boer in het Friese Bolsward en we halen verse vis en groenten bij Hanos Heerenveen. Onze vleesproducten komen rechtstreeks uit Italië, maar we gebruiken ook onze eigen Friese producten van Vermaning Vlees uit Oudehaske. Voor onze overheerlijke pizzabodems gebruiken we meel van Molini di Voghera uit de Italiaanse plaats Voghera.

Adres: De Dyk 1, 8551 PM Woudsend, telefoonnummer: 0514-591938
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Openingstijden: maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 16:00 uur geopend. Dinsdag en woensdag gesloten. In het hoogseizoen extra geopend. 

Kijk voor meer informatie op: www.proefkantoordeklerk.nl

touristinfowoudsend 20181028 183413