In onze agenda kunt u eenvoudig zien welke evenementen en uitjes er in Woudsend en Súdwest-Fryslân georganiseerd worden. Op deze pagina worden enkele activiteiten uitgelicht. Ook treft u hier een aantal verwijzingen naar websites van bijvoorbeeld theathers en bioscopen aan.

Wilt u weten welke evenementen en uitjes er zijn geweest? Bekijk hier het archief van 2018, 2017 of van 2016.

De elfstegentocht is een prachtige ervaring om Woudsend nog beter te leren kennen!logo 11 stegentocht 200

  • Historie over Woudsend
  • Beleef mee door video's
  • Handige en leuke weetjes
  • Doe mee met de quiz

20180831 P1520336

Op vrijdag 7 september wordt om 14:00 uur de Elfstegentocht officieel geopend. De QR-codes en de website www.elfstegentochtwoudsend.nl worden tijdens de opening geactiveerd.

Dwalen door pittoreske staartjes, op avontuur met je vrienden of familie, cultuur snuiven.. Klinkt dat niet als vakantie? Dit alles ervaar je tijdens de Elfstegentocht in Woudsend. Loop je mee?
Doe je wandelschoenen aan en ga met ons mee op de Elfstegentocht in het sfeervolle Woudsend. Dit prachtige dorp is omringd door water. Zwerf door de gezellige steegjes, bewonder de mooie huizen en bekijk Woudsend eens door andere ogen.
Alles wat je moet weten over de route staat in de folder die je bij de lokale middenstand ophaalt. Ook kun je meespelen- en lezen via de website. Zo zie je in één oogopslag op je smartphone precies waar je moet zijn! Handig, toch? De route van de Elfstegentocht wordt bepaald aan de hand van GPS en coördinaten, dus zet de instellingen van je telefoon vlug op locatievoorziening aan. Zo kun je nog gemakkelijker de route lopen, zonder dat je steeds moet uitzoeken waar je bent en waar je heen moet.
Tijdens de Elfstegentocht leer je meer over de historie van Woudsend. Wist je bijvoorbeeld dat de naam van het dorp in de geschiedenis op wel 12 manieren werd gespeld? De naam Woudsend betekent trouwens letterlijk: het eind van het woud. Maar welk woud eigenlijk? Laat je verrassen door de geschiedenis van Woudsend. Zeker weten dat je wat nieuws leert over dit dorp.
Haal jij de highscore van dit seizoen? Daag jezelf uit en doe mee aan de Elfstegentocht-quiz. Meer zin om het wat rustiger aan te doen? Je loopt de Elfstegentocht op je eigen tempo. Pak af en toe een terrasje in het gezellige centrum of bekijk onderweg op je gemak de video’s en lees de interessante teksten. Het is maar net waar jij zin in hebt.
Ben jij ook benieuwd naar de geschiedenis van Woudsend, wil jij de gezellige sfeer beleven en er lekker op uit met je vrienden en familie? Doe dan zeker mee aan de Elfstegentocht!

Op onderstaande kaart kunt u een indruk krijgen van deze prachtige wandeltocht door het historische Woudsend.

route elfstegentocht woudsend

De Elfstegentocht
1. Ald Tsjerkhof
2. Blokmakkersteech
3. Ald Wyk
4. Bewaarskoallesteegh
5. Wide steech - Midstrjitte
6. Wide Steech
7. De Kamp
8. Nauwe Steech
9. Kollegat
10. Kollegat
11. Seilmakkersteech
12. Seilmakkersteech
13. De Dyk
14. Fermaningsteech
15. Fermaningsteech
16. Kapiteinsteech
17. Beurtfeartsteech
18. Hellingsteech
19. Hellingsteech
20. Smidsteech
21. Smidsteech
22. Eindpunt

Een sfeerimpressie van de Elfstegentocht in Woudsend

20180831 P1520348

20180831 P1520382

20180831 P1520345

20180831 P1520370

20180831 P1520358

20180831 P1520375

 

nacht van de nacht 2017 02

Woudsend in Kaarslicht

Zaterdag 27 oktober zal Woudsend voor de derde keer deelnemen aan “de Nacht van de Nacht”. Gedurende de avond zal in het centrum van Woudsend de straatverlichting gedoofd zijn. Straten en steegjes worden sfeervol verlicht met waxinelichtjes. In het centrum van het dorp zullen enkele activiteiten worden georganiseerd. We hopen op goed en helder weer en dat velen deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht” en volop genieten van de nacht en de sterren.  

Activiteiten bij kaarslicht

Er zijn verhalenvertellers en er worden nachtgedichten voorgedragen. Bezoekers kunnen sterren bewonderen met behulp van een sterrenkijker (telescoop) met uitleg. Kinderen kunnen geschminkt worden in felle kleuren. Op de met waxinelichten verlichte route kan deelgenomen worden aan een speurtocht naar afbeeldingen van nachtdieren. Tevens wordt er een fotowedstrijd georganiseerd. Op twee locaties is muziek: In de Midstrjitte treedt troubadour Jan Scheffer op met 'Blues in the Night'. Op het terras van ’t Ponkje is er muziek van de formatie JazzYpassion. Er kan bij kaarslicht gewinkeld worden. Bij de horeca kunt u eten en borrelen bij kaarslicht (graag vooraf reserveren). Bewoners en bedrijven brengen deze avond een bijzondere sfeer in het centrum van Woudsend.

'Feel the Night’

Als extra activiteit is er een presentatie van de projecten van "Feel the Night" door de bekende Friese architecte Nynke-Rixt Jukema. Locatie: restaurant Omke Jan aan de Iewâl.

Fotowedstrijd “Woudsend in kaarslicht”

Doe mee met de fotowedstrijd; maak tijdens de Nacht van de Nacht in Woudsend een mooie foto. Foto’s kunnen tot en met 15 november 2018 worden ingestuurd. Mail uw foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam, adres en leeftijd. Iedereen mag meedoen. De inzendingen worden door een jury beoordeeld.

Speurtocht “Zoek de nachtdieren”

In de straten en steegjes vind je afbeeldingen van nachtdieren. Ga op zoek naar de nachtdieren, probeer ze allemaal te vinden. Er zijn enkele prijsjes te winnen. Vul in welke nachtdieren je hebt kunnen vinden. Inleveren bij BWONEN, Midstrjitte 34.

We hopen op goed en helder weer en dat velen deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht”. De Nacht van de Nacht begint om 19.00 uur. De activiteiten zijn tot 21.00 uur.

De Nacht van de Nacht in Woudsend is onderdeel van een Friesland-breed programma, georganiseerd door de Friese Milieu Federatie, om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en het belang van een donkere nacht.

NvdN 2018

Datum: zaterdag 27 oktober
Plaats: centrum Woudsend
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entree: Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond maar een vrijwillige bijdrage is meer dan welkom.

Bekijk hier de foto's van de Nacht van de Nacht 2016 in Woudsend:

Help een handje mee op het eiland de Gouden Bodem. In de rietkraag groeien veel boompjes en deze gaan we verwijderen. Langs de oever aan het Heegermermeer ligt allemaal aangespoeld afval.

De Gouden Boaiem is van Staatsbosbeheer en wordt door ons gepacht. Wij beheren het gebied voor Staatsbosbeheer en daarom zijn we blij met jullie hulp!

Wij organiseren van april tot oktober excursies en in november doen we jaarlijks mee met de natuurwerkdag.

Het wordt een gezellige dag. We beginnen met koffie en koek. Rond 12:30 gaan we heerlijke biologische erwtensoep eten.

Quality time met je kinderen? Dan is dit een heel leuk uitje!

Je zinnen verzetten en lekker de buitenlucht in!

Een dag om op terug te kijken, ook voor ons!
Koffie, thee, lunch is aanwezig.

Natuurwerkdag 2017 Gouden Boaiem

Tijd: Van 10:00 uur tot 15:00 uur, 3 november 2018
Er is werk voor maximaal 30 personen (30 volwassenen)
Locatie: Nummer 3 Smallebrugge, Friesland

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen, kinderen onder toezicht van volwassene.
Kinderen staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders.
Maatschappelijke stage, deze locatie is geschikt voor een stage

Natuurwerkdag 2017 Gouden Boaiem

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider: 
Pytsje Bokma, e-mail
Telefoon: 06-23054928

Natuurwerkdag

Happen en Tappen + Live muziek van Anouk, coverband en Tin Lizzy, covers, MFC, vanaf 16.00 uur, gratis entree.
Datum: Zondag 4 november 2018 vanaf 16:00 uur.
Adres: Dorpshuis De Driuwpôlle, Lynbaen 15, 8551 NW Woudsend.

Wegens het daverende succes van de vorige editie organiseren wij op zaterdag 10 november nogmaals een dineravond die in het teken staat van wild.
Een avond vol gezelligheid waarin de liefde voor wildgerechten centraal staat. U kunt kennis maken met bijvoorbeeld haas, eend, gans en nog veel meer. Een ideale avond voor liefhebbers en ook voor mensen die onbekend zijn met dit prachtige stukje biologisch scharrelvlees.
Wild geschoten door lokale jagers en met zorg bereid.

Vanuit het veld en op het bord. Wild gaat over pure smaak en is het waard om gegeten te worden.

Deze avond serveren wij een speciaal 3- gangen wildmenu.
We hebben het menu zo samengesteld dat het ook voor mensen die wellicht iets minder bekend zijn met wild, een heerlijk diner wordt.
Zowel het voor als het hoofdgerecht zal geserveerd worden als een proeverij.

Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0514591270

Datum: zaterdag 10 november van 18:00 tot 23:30 uur.
Adres: De Watersport, Iewal 14, 8551 PS Woudsend

Dineravond thema Wild

In dit speciale wild weekend serveren wij een 3- of 4 gangen menu met verschillende soorten wild gerechten!

Datum: zaterdag 24 november van 12:00 - 22:00 uur en zondag 25 november van 12:00 - 22:00 uur.
Adres: 't Ponkje, Fermaningsteech 1, 8551 SP Woudsend.

Dineravond Wild Ponkje

lf2018 2

Leeuwarden is met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het programma bestaat uit 60 grote projecten en honderden ideeën uit de mienskip. Ook in het dorp Woudsend zijn er vele projecten en initiatieven om er een bijzonder cultureel jaar van te maken! Komt u ook?

Hieronder staat een overzicht van de evenementen in Woudsend en de directe omgeving.
Bekijk het volledige programma van de Culturele Hoofdstad 2018 op https://2018.vanplan.nl.

Naar een theatervoorstelling, concert of dancefeest? In Súdwest-Fryslân terecht in Sneek, Lemmer of Heerenveen.

theater sneek logo

In het hartje van Sneek vindt u het sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger. Wanneer de avond valt geeft deze toneeltoren de kleur weer van de genre voorstelling welke die avond te zien is in het theater. Theater Sneek biedt voor ieder wat wils. Neem binnen plaats in de foyer en geniet van uw drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om uw dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of u nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma treft u altijd wel een voorstelling die bij uw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Komt u met uw geliefde? Neem dan plaats in één van de loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

Adres: Westersingel 28, 8601 GR Sneek
Telefoon: 0515-430580

Kijk voor meer informatie op: www.theatersneek.nl


poppodium bolwerk sneek logo

Het Bolwerk is de plek in Fryslân voor popmuziek met veel verschillende concerten en dancefeesten op een prachtlocatie. Al bijna 40 jaar staan we garant voor een uitgebreid muziekprogramma in Sneek en Fryslân. Door de jaren heen hebben grootheden als Urban Dance Squad, Toy Dolls, Nazareth, Hatebreed, Rosenberg Trio, Guru, Big Daddy Kane, The Offspring, Soulwax en Arch Enemy, maar ook de Nederlandse top als Jeugd van tegenwoordig, DeWolff, Moss, Douwe Bob, Candy Dulfer en Blaudzun op Het Bolwerk podium gestaan. Er is ruimte voor alle genres, lokale en regionale talenten en vernieuwende projecten en de weekenden zijn gevuld met concerten en dansavonden.

Adres: Kerkgracht 8, 8601 EC Sneek
Telefoon: 0515-418707

Kijk voor meer informatie op: www.hetbolwerk.nl


de hege fonnen lemmer logo

De sporthal De Hege Fonnen is uitgebreid met een extra sporthal. Een vooruitstrevend onderdeel van het Sport- en Cultureel Centrum De Hege Fonnen is de theatervoorziening. Deze nieuwe sporthal vervult namelijk twee functies: doordeweeks kunnen vele binnensport- en cultuurverenigingen er gebruik van maken, in de weekenden echter kan de sporthal omgebouwd worden tot een professionele theatervoorziening. Deze theaterzaal is onder andere voorzien van sfeerverlichting, een dimbare sterrenhemel, verrijdbare tribunes, luxe gestoffeerde stoelen, trappen met loopverlichting en een gelijkvloers speelvlak, zodat men zich werkelijk in een theater waant. Sport en cultuur gaan dus letterlijk samen in één gebouw. Een prachtige accommodatie, waarin ook cultuur in al haar facetten naar voren gebracht kan worden.

Adres: Betelgeuze 2, 8531 MV Lemmer
Telefoon: 0514-564100

Kijk voor meer informatie op: www.dehegefonnen.nl


posthuis theater heerenveen logo

Cultureel hart van Heerenveen met het accent op theater, dat midden in de samenleving staat.

Adres: Fok 78, 8441 BR Heerenveen
Telefoon: 0513-619494

Kijk voor meer informatie op: www.posthuistheater.nl

Naar de bios? Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht in Sneek of Heerenveen.

cine sneek logo

CineSneek is een bioscoop met 6 zalen. Alle zalen zijn uitgerust met een Christies digitale Cinemaprojektor. In 4 zalen kunnen ook 3D films vertoond worden. Op loopafstand is er gelegenheid om te parkeren op bijvoorbeeld het Martiniplein of het Veemarktterrein. Alle zalen beschikken over een airconditioning systeem zodat het ook in de zomer zeer aangenaam is.

Adres: Leeuwenburg 12, 8601 BC Sneek
Telefoon: 0515 412 341

Kijk voor meer informatie op: www.cinesneek.nl


filmhuis sneek logo

Filmhuis Sneek vertoont in samenwerking met CineSneek op dinsdagavond een film. De voorstelling begint om 20.00 uur, met een korte inleiding op de film. De inleider verdiept zich vooral in de context van de film, en vertelt u daarover. Dat kan de historische achtergrond zijn, maar kan bijvoorbeeld ook de regisseur, een bepaalde actrice, of de filmtechniek betreffen. Doel is u een breder perspectief op de film te bieden, zonder over de inhoud te vertellen. We draaien zonder pauze, tenzij een film langer dan 2 uren duurt.

Het filmhuis is gehuisvest in CineSneek.

Kijk voor meer informatie op: www.filmhuissneek.nl


de bios heerenveen logo

De Bios Heerenveen is gelegen in het centrum van Heerenveen. De Bios Heerenveen beschikt over vier zalen met een actueel filmaanbod en daarnaast een uitgebreid assortiment eten en drinken, deze mag u ook nuttigen in de bioscoopzaal. Iedere film wordt vertoond met een pauze, uitgezonderd films met een lengte van ca. 60 minuten. Zaal 1, 2 en 3 zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zaal 4 is bereikbaar na een 6 treden trap. Tevens beschikt De Bios Heerenveen over een invalidentoilet. Voor de allerkleinsten zijn er stoelverhogers verkrijgbaar.

Adres: Burgemeester Kuperusplein 52, 8442 Heerenveen
Telefoon: 0513-654051

Kijk voor meer informatie op: www.bios-heerenveen.com

Op VanPlan.nl is een compleet en actueel aanbod te vinden van alle uitjes en evenementen in de provincies Groningen, Drenthe, Fryslân en van de provincie Flevoland de gemeente Noordoostpolder. VanPlan.nl biedt de grootste en meest complete uit-agenda met evenementen, festivals, muziek, theater, ontspanning en cultuur.

vanplan logo

Op de website kan eenvoudig worden gezocht op bijvoorbeeld datum, plaats, categorie, prijs en binnen-/buitenactiviteit. De gevonden evenementen worden overzichtelijk gepresenteerd met, indien beschikbaar, een foto en/of video.

Kijk voor meer informatie op: www.vanplan.nl