In onze agenda kunt u eenvoudig zien welke evenementen en uitjes er in Woudsend en Súdwest-Fryslân georganiseerd worden. Op deze pagina worden enkele activiteiten uitgelicht. Ook treft u hier een aantal verwijzingen naar websites van bijvoorbeeld theathers en bioscopen aan.

Wilt u weten welke evenementen en uitjes er zijn geweest? Bekijk hier het archief van 2018, 2017 of van 2016.

Hij komt Hij komt.......
Ja, het is alweer bijna zover, en dan komt de goede sint met zijn pieten weer in het land.

Op zondag 2 december 2018 om 12.30 uur heten wij iedereen van harte welkom voor een feestelijke lunch in vorm van een High tea, met allemaal lekkere hapjes, broodje, gevulde wraps, hartige taartjes ect.
Tijdens de Lunch is er volop vertier voor de kinderen:, film kijken, knutselen en vanzelfsprekend zullen de Pieten (mét cadeautjes) niet ontbreken!

Prijzen:
Volwassenen: € 24.50 p.p.
Kind 4 t/m 12 jaar: € 15.00 p.p.
Kind 0 t/m 3 jaar: gratis


Datum: Zondag 2 december 2018 van 12:30 - 16:00 uur.
Adres: Eetcafé De Pleats Woudsend, Waechswal 2, 8551 PE Woudsend.

Sinterklaas lunch Eetcafé De Pleats

Happen en Tappen + Live muziek covers in het  MFC, vanaf 16.00 uur, gratis entree.
Deze keer met live Singer-Songwriter Mario Kramer.
Met bier van de tap, wijn en broodje hamburger alle voor € 2,00 per stuk.

Datum: Zondag 9 december 2018 vanaf 16:00 uur.
Adres: Dorpshuis De Driuwpôlle, Lynbaen 15, 8551 NW Woudsend.

Happen en tappen december

Kerstgala op 22 december bij Eetcafé De Pleats Woudsend met als thema Black tie and a touch of silver. Tijdens het gala kun je genieten van zangeres en pianiste Mascha Steltenpool. Zij staat al jaren bekend om vermogen van iedere gelegenheid een onvergetelijke muzikale ervaring te maken. 
De entree voor het kerstgala is € 10,00 per persoon, dit is inclusief welkomstdrankje en ludieke kerstattentie. Het begin van de sprankelende feestdagen. 

Vooraf is er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke 3-gangen keuze menu voor € 27,50 per persoon.

Graag vooraf reserveren!
Wanneer je komt eten, is de entree voor het kerstgala bij de prijs inbegrepen.

Kerstgala dePleats

De elfstegentocht is een prachtige ervaring om Woudsend nog beter te leren kennen!logo 11 stegentocht 200

  • Historie over Woudsend
  • Beleef mee door video's
  • Handige en leuke weetjes
  • Doe mee met de quiz

20180831 P1520336

Op vrijdag 7 september wordt om 14:00 uur de Elfstegentocht officieel geopend. De QR-codes en de website www.elfstegentochtwoudsend.nl worden tijdens de opening geactiveerd.

Dwalen door pittoreske staartjes, op avontuur met je vrienden of familie, cultuur snuiven.. Klinkt dat niet als vakantie? Dit alles ervaar je tijdens de Elfstegentocht in Woudsend. Loop je mee?
Doe je wandelschoenen aan en ga met ons mee op de Elfstegentocht in het sfeervolle Woudsend. Dit prachtige dorp is omringd door water. Zwerf door de gezellige steegjes, bewonder de mooie huizen en bekijk Woudsend eens door andere ogen.
Alles wat je moet weten over de route staat in de folder die je bij de lokale middenstand ophaalt. Ook kun je meespelen- en lezen via de website. Zo zie je in één oogopslag op je smartphone precies waar je moet zijn! Handig, toch? De route van de Elfstegentocht wordt bepaald aan de hand van GPS en coördinaten, dus zet de instellingen van je telefoon vlug op locatievoorziening aan. Zo kun je nog gemakkelijker de route lopen, zonder dat je steeds moet uitzoeken waar je bent en waar je heen moet.
Tijdens de Elfstegentocht leer je meer over de historie van Woudsend. Wist je bijvoorbeeld dat de naam van het dorp in de geschiedenis op wel 12 manieren werd gespeld? De naam Woudsend betekent trouwens letterlijk: het eind van het woud. Maar welk woud eigenlijk? Laat je verrassen door de geschiedenis van Woudsend. Zeker weten dat je wat nieuws leert over dit dorp.
Haal jij de highscore van dit seizoen? Daag jezelf uit en doe mee aan de Elfstegentocht-quiz. Meer zin om het wat rustiger aan te doen? Je loopt de Elfstegentocht op je eigen tempo. Pak af en toe een terrasje in het gezellige centrum of bekijk onderweg op je gemak de video’s en lees de interessante teksten. Het is maar net waar jij zin in hebt.
Ben jij ook benieuwd naar de geschiedenis van Woudsend, wil jij de gezellige sfeer beleven en er lekker op uit met je vrienden en familie? Doe dan zeker mee aan de Elfstegentocht!

Op onderstaande kaart kunt u een indruk krijgen van deze prachtige wandeltocht door het historische Woudsend.

route elfstegentocht woudsend

De Elfstegentocht
1. Ald Tsjerkhof
2. Blokmakkersteech
3. Ald Wyk
4. Bewaarskoallesteegh
5. Wide steech - Midstrjitte
6. Wide Steech
7. De Kamp
8. Nauwe Steech
9. Kollegat
10. Kollegat
11. Seilmakkersteech
12. Seilmakkersteech
13. De Dyk
14. Fermaningsteech
15. Fermaningsteech
16. Kapiteinsteech
17. Beurtfeartsteech
18. Hellingsteech
19. Hellingsteech
20. Smidsteech
21. Smidsteech
22. Eindpunt

Een sfeerimpressie van de Elfstegentocht in Woudsend

20180831 P1520348

20180831 P1520382

20180831 P1520345

20180831 P1520370

20180831 P1520358

20180831 P1520375

lf2018 2

Leeuwarden is met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het programma bestaat uit 60 grote projecten en honderden ideeën uit de mienskip. Ook in het dorp Woudsend zijn er vele projecten en initiatieven om er een bijzonder cultureel jaar van te maken! Komt u ook?

Hieronder staat een overzicht van de evenementen in Woudsend en de directe omgeving.
Bekijk het volledige programma van de Culturele Hoofdstad 2018 op https://2018.vanplan.nl.

Naar een theatervoorstelling, concert of dancefeest? In Súdwest-Fryslân terecht in Sneek, Lemmer of Heerenveen.

theater sneek logo

In het hartje van Sneek vindt u het sfeervolle Theater Sneek. Met zijn karakteristieke uiterlijk, mede door de 23 meter hoge toneeltoren, is het theater een heuse blikvanger. Wanneer de avond valt geeft deze toneeltoren de kleur weer van de genre voorstelling welke die avond te zien is in het theater. Theater Sneek biedt voor ieder wat wils. Neem binnen plaats in de foyer en geniet van uw drankje terwijl de artiesten zich achter de schermen opmaken om uw dagje of avondje uit onvergetelijk te maken. Of u nu een liefhebber bent van cabaret, muziek, dans of een show voor de hele familie, in ons programma treft u altijd wel een voorstelling die bij uw voorkeuren aansluit. Al die bijzondere voorstellingen zijn te aanschouwen in een prachtige zaal met zeer comfortabele stoelen. Komt u met uw geliefde? Neem dan plaats in één van de loveseats op het balkon, voor dat extra romantische tintje.

Adres: Westersingel 28, 8601 GR Sneek
Telefoon: 0515-430580

Kijk voor meer informatie op: www.theatersneek.nl


poppodium bolwerk sneek logo

Het Bolwerk is de plek in Fryslân voor popmuziek met veel verschillende concerten en dancefeesten op een prachtlocatie. Al bijna 40 jaar staan we garant voor een uitgebreid muziekprogramma in Sneek en Fryslân. Door de jaren heen hebben grootheden als Urban Dance Squad, Toy Dolls, Nazareth, Hatebreed, Rosenberg Trio, Guru, Big Daddy Kane, The Offspring, Soulwax en Arch Enemy, maar ook de Nederlandse top als Jeugd van tegenwoordig, DeWolff, Moss, Douwe Bob, Candy Dulfer en Blaudzun op Het Bolwerk podium gestaan. Er is ruimte voor alle genres, lokale en regionale talenten en vernieuwende projecten en de weekenden zijn gevuld met concerten en dansavonden.

Adres: Kerkgracht 8, 8601 EC Sneek
Telefoon: 0515-418707

Kijk voor meer informatie op: www.hetbolwerk.nl


de hege fonnen lemmer logo

De sporthal De Hege Fonnen is uitgebreid met een extra sporthal. Een vooruitstrevend onderdeel van het Sport- en Cultureel Centrum De Hege Fonnen is de theatervoorziening. Deze nieuwe sporthal vervult namelijk twee functies: doordeweeks kunnen vele binnensport- en cultuurverenigingen er gebruik van maken, in de weekenden echter kan de sporthal omgebouwd worden tot een professionele theatervoorziening. Deze theaterzaal is onder andere voorzien van sfeerverlichting, een dimbare sterrenhemel, verrijdbare tribunes, luxe gestoffeerde stoelen, trappen met loopverlichting en een gelijkvloers speelvlak, zodat men zich werkelijk in een theater waant. Sport en cultuur gaan dus letterlijk samen in één gebouw. Een prachtige accommodatie, waarin ook cultuur in al haar facetten naar voren gebracht kan worden.

Adres: Betelgeuze 2, 8531 MV Lemmer
Telefoon: 0514-564100

Kijk voor meer informatie op: www.dehegefonnen.nl


posthuis theater heerenveen logo

Cultureel hart van Heerenveen met het accent op theater, dat midden in de samenleving staat.

Adres: Fok 78, 8441 BR Heerenveen
Telefoon: 0513-619494

Kijk voor meer informatie op: www.posthuistheater.nl

Naar de bios? Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht in Sneek of Heerenveen.

cine sneek logo

CineSneek is een bioscoop met 6 zalen. Alle zalen zijn uitgerust met een Christies digitale Cinemaprojektor. In 4 zalen kunnen ook 3D films vertoond worden. Op loopafstand is er gelegenheid om te parkeren op bijvoorbeeld het Martiniplein of het Veemarktterrein. Alle zalen beschikken over een airconditioning systeem zodat het ook in de zomer zeer aangenaam is.

Adres: Leeuwenburg 12, 8601 BC Sneek
Telefoon: 0515 412 341

Kijk voor meer informatie op: www.cinesneek.nl


filmhuis sneek logo

Filmhuis Sneek vertoont in samenwerking met CineSneek op dinsdagavond een film. De voorstelling begint om 20.00 uur, met een korte inleiding op de film. De inleider verdiept zich vooral in de context van de film, en vertelt u daarover. Dat kan de historische achtergrond zijn, maar kan bijvoorbeeld ook de regisseur, een bepaalde actrice, of de filmtechniek betreffen. Doel is u een breder perspectief op de film te bieden, zonder over de inhoud te vertellen. We draaien zonder pauze, tenzij een film langer dan 2 uren duurt.

Het filmhuis is gehuisvest in CineSneek.

Kijk voor meer informatie op: www.filmhuissneek.nl


de bios heerenveen logo

De Bios Heerenveen is gelegen in het centrum van Heerenveen. De Bios Heerenveen beschikt over vier zalen met een actueel filmaanbod en daarnaast een uitgebreid assortiment eten en drinken, deze mag u ook nuttigen in de bioscoopzaal. Iedere film wordt vertoond met een pauze, uitgezonderd films met een lengte van ca. 60 minuten. Zaal 1, 2 en 3 zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zaal 4 is bereikbaar na een 6 treden trap. Tevens beschikt De Bios Heerenveen over een invalidentoilet. Voor de allerkleinsten zijn er stoelverhogers verkrijgbaar.

Adres: Burgemeester Kuperusplein 52, 8442 Heerenveen
Telefoon: 0513-654051

Kijk voor meer informatie op: www.bios-heerenveen.com

Op VanPlan.nl is een compleet en actueel aanbod te vinden van alle uitjes en evenementen in de provincies Groningen, Drenthe, Fryslân en van de provincie Flevoland de gemeente Noordoostpolder. VanPlan.nl biedt de grootste en meest complete uit-agenda met evenementen, festivals, muziek, theater, ontspanning en cultuur.

vanplan logo

Op de website kan eenvoudig worden gezocht op bijvoorbeeld datum, plaats, categorie, prijs en binnen-/buitenactiviteit. De gevonden evenementen worden overzichtelijk gepresenteerd met, indien beschikbaar, een foto en/of video.

Kijk voor meer informatie op: www.vanplan.nl