Festival “Monumenten, Muziek en Meer...“ op 9 september 2017

Ter gelegenheid van Open Monumentendag wordt in het centrum van Woudsend dit jaar voor de vijfde keer het evenement “Monumenten, Muziek en Meer...” georganiseerd. Het landelijke thema van Open Monumentendag is dit jaar “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Het uitgebreide programma zal ook dit jaar interessant zijn voor iedereen, jong en oud.

Affiche MMM Woudsend 09 09 2017

Programma:

  • Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca. Optredens van onder andere Piter Wilkens, Weima & Van der Werf, Grytz en Grize, Tuff Enuff, Jan Nota en Jan de Vries.
  • Een kunstfair, een streekmarkt, visrokerij en een uitgebreid kinderprogramma.
  • De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met kindervrijmarkt, diverse activiteiten en verkoop vanuit historische panden.
  • Vaste elementen zijn de vaartochtjes “varen met verhalen” en het treintje dat als “Monumentenexpress” door het centrum van Woudsend zal rijden.
  • Uiteraard zijn de gehele dag de molens en kerken open voor bezichtiging.
  • Ontdek Woudsend met je smartphone. Laat je verrassen door het aantal rijksmonumenten en ontdek de verhalen rond de vele oude huizen, de kerken en molens door middel van QR-codes.
  • KinderKunst Woudsend komt met een nieuwe expositie in de panden van de voormalige ASR. Basisschoolleerlingen van Woudsend zijn aan de slag gegaan met het thema Ambacht.
  • Op 9 september zal bij het voormalige ASR-gebouw tevens de officiële onthulling plaatsvinden van een speciaal gedenkbord over Woudsend Verzekeringen. Dit in samenwerking met de Stichting Woudsend Anno 1816 en de Historische Kring Woudsend.

“Meer . . . . . . met Frysk”
Speciaal voor het jubileum van het festival zal er in het programma extra aandacht worden besteed aan de Friese muziek, taal en cultuur. Het belooft een aantrekkelijk programma te worden voor Fries- én Nederlandstaligen.

Het programma op 9 september wordt weer georganiseerd door “KR8vanWoudsend” in samenwerking met de kerken, molens en horeca, wordt ondersteund door de gemeente Súdwest-Fryslân en mede mogelijk gemaakt door Streekwurk Zuidwest Fryslân.

Jubileumprogramma MMM17

Jubileumprogramma 2 MMM17

Jubileumprogramma 3 MMM17

Routekaart MMM17