Kunst aan de Ee: 10 dagen, 100 kunstenaars, 1.000 kunstwerken. Unieke expositie van schilderijen, keramiek, glas, brons, hout, textiel, steen, foto’s en sieraden. 3.700 m2 professionele kunst in het meest gastvrije dorp van Fryslân. Een megamanifestatie die Woudsend tien dagen omtovert in een kunstdorp.

galerie iris anders mooi 3

De opening vindt plaats op vrijdag 17 juni om 13.00 uur. Met een spectaculaire openingsact, in het bijzijn van kunstenaars, pers en andere genodigden. Burgemeester Hayo Apotheker zal de expositie officieel openen. Buiten de publieksopeningstijden zal de expositie opengesteld worden voor leerlingen van verschillende basisscholen, bewoners van bejaarden- en verzorgingstehuizen. Tenslotte zal een aparte avond worden georganiseerd voor ondernemers in de regio, met als thema Kunst & Ondernemen Verbindt.

Datum: vrijdag 17 juni t/m zondag 26 juni 2016
Plaats: Iewal 16, Woudsend
Tijd: open van 13.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur, avondopenstelling op vrijdag 17 en 24 juni van 19:00 tot 22:00 uur.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kijk voor meer informatie op: www.kunstaandeee.nl
Entree: € 3,50 per persoon

galerie iris anders mooi 4

KinderKunst Woudsend maakt samen met de kinderen van de beide basisscholen van Woudsend, de Meester van de Brugschool en de Bonifatiusschool van 2015 tot 2018 kunstwerken over hun dorp.

kinderkunst woudsend 2

KinderKunst Woudsend is een project voor Culturele Hoofdstad Europa Leeuwarden-Fryslân 2018.
Dit jaar gaan de kinderen aan de slag met het thema SCHEEPVAART.
De kinderen komen twee keer in actie. Van Bart en Kee Vermeer, scheepsrestaurateurs van historische schepen, krijgen de kinderen een demonstratie hoe vroeger schepen gemaakt werden met hamer en klinknagel, het zogenaamde ‘klinken’, waarna ze zelf een heus ‘klinkobjectje’ gaan maken.
Vervolgens gaat het Scheepvaartmuseum de kinderen inspireren over de geschiedenis van de scheepvaart van Woudsend.

Woudsend was vroeger een belangrijke zeehaven, waar goederen over zee naar andere werelddelen werden vervoerd.
Veel plekken in Woudsend herinneren nog aan deze tijd.
De Kinder-Kunstenaars maken samen met een oudere een uniek kunstwerk over de scheepvaart toen-nu-straks.

U kunt deze verrassende en boeiende exposities bewonderen in het ASR-gebouw aan de Eewal te Woudsend in de maanden april, mei en juni.
U zult zich niet vervelen!

Kijk voor meer informatie op www.kinderkunstwoudsend.com

Ruim 100 mini kerststallen in vele kleuren en uit diverse verschillende landen. Heel bijzonder dat na een oproep in het parochieblad zoveel kleine kerststalletjes tentoongesteld kunnen worden. De beide vitrinekasten achterin de Sint Michaëlkerk van Woudsend zijn helemaal gevuld. Dit dankzij vele parochianen van de Heilige Christoffelparochie die hun kerststalletje deze zomer aan ons wilden uitlenen.

De tentoonstelling is te bekijken na afloop van een viering of tijdens de openstelling van de kerk. De tentoonstelling loopt van 30 april 2016 tot en met 10 september 2016.

Kom langs en bewonder deze super kleine kerststalletjes. U bent van harte welkom.

Adres: Merkstrjitte 11, Woudsend

Kijk voor meer informatie op: http://dechristoffel.nl/woudsend

tentoonstelling mini kerststallen

Maak kennis met het gezelligste dorp van Fryslân, te land en te water!

De exclusieve VIP Tour kent het volgende programma:

14.00 Ontvangst in Galerie Iris Anders Mooi
Adres: Iewal 26, Woudsend.
Geniet van een welkomstdrankje en neem rustig de tijd om de galerie te bekijken.

14.30 Start dorpswandeling
Onder leiding van een ervaren gids die u in een uur zo veel mogelijk verteld over de historie van Woudsend.
Rondleiding langs de kerken, molens, slijterij en vele andere markante punten.
Een inspirerende bundeling van feiten, anekdotes en geruchten.

VIP Tour Woudsend Dorpswandeling

15.30 Start vaartocht
Een zeiltocht met een zeilpraam door Woudsend, over het Hegemer Mar en rond het natuurgebied De Gouden Bodem.
Met een ervaren schipper die het gebied op haar duimpje kent en er smakelijk over kan vertellen.

VIP Tour Woudsend vaartocht

17.00 Terugkeer in Galerie Iris Anders Mooi
Napraten over Woudsend met gids en praamschipper, en natuurlijk met uw reisgenoten.

De perfecte afsluiting
De mooiste afsluiting van de VIP Tour is het speciale VIP Tour Woudsend 3 gangen diner bij toprestaurant Vis & Meer (www.restaurantvisenmeer.nl).
Speciaal voor nieuwe vrienden van het dorp wordt het bijzondere diner aangeboden voor speciaal bedrag.

Data
De VIP Tour Woudsend vindt plaats op elke zaterdag in de maanden juni, juli en augustus. Plus extra op zondag 4 september.

Aanmelding
U kunt zich opgeven voor de VIP Tour door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.te sturen met vermelding van het aantal personen, de datum en uw telefoonnummer.
Tenslotte verzoeken wij u aan te geven of u gebruik wilt maken van het speciale diner bij Vis & Meer.
Het telefoonnummer waar we om verzoeken zullen we uitsluitend gebruiken in geval van het annuleren van een tocht (bij extreem slecht weer).

Aparte arrangementen voor groepen
Groepen van 6 tot 12 personen kunnen op andere dagen dit VIP arrangement boeken.

Kosten per deelnemer
De kosten van de VIP Tour Woudsend bedragen € 10,00 per persoon.

Onwaarschijnlijk weinig, dat klopt, maar het ultieme bewijs dat wij trots zijn op ons dorp en zoveel mogelijk mensen tot 'bekenden' van Woudsend willen maken.

Meer informatie
VIP tour Woudsend: Iris ten Cate 06-83171522 of Sigrid Boersma 06-29088531
Galerie Iris Anders Mooi: www.irisandersmooi.nl
Zeilen met de praam: www.praam-zeilen.nl

Bewaren

Op 29, 30 april en 1 mei worden in Woudsend de 15e Friese Sleepbootdagen georganiseerd. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen afgemeerd aan de Iewal. Een tweejaarlijks spektakel voor jong en oud. Dit jaar is het programma van activiteiten veelzijdiger dan ooit. Op vrijdagavond 29 april vindt om 20.00 uur de feestelijke opening plaats. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe Sleepbootschipper van het jaar wordt. Een titel die wordt toegekend aan een Woudsender die heel belangrijk voor het dorp was en is. Op zaterdag en zondag staat het dorp bol van de activiteiten. Een kunstmarkt, een boerenmarkt, oude scheepsmotoren, oldtimers, rondvaarten, een nijverheidsmarkt en braderie zorgen voor urenlang slenter- en ‘sneup’-plezier. Op zaterdag vinden in het kader van de Sleepbootdagen twee excursies plaats naar het Natuureiland De Gouden Bodem.

‘WOUDSEND GOES VINTAGE’ Het hele weekend is de Midstrjitte voorzien van gelegenheidswinkeltjes met een breed assortiment kruidenierswaren, snoepgoed, brokanten en kleding. Oude winkels herleven voor de duur van het weekend. Wees niet verbaasd als u Woudsenders aantreft in kleding uit lang vervlogen tijden.

Tot op de Friese Sleepbootdagen in Woudsend!

Datum: vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei 2016
Plaats: Woudsend (centrum)
Tijd: vrijdag opening om 20.00 uur
zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
zondag van 10.00 - 17.00 uur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entree: gratis

Kijk voor meer informatie op: www.friesesleepbootdagen.nl

Friese Sleepbootdagen 2016

Gouden Boaiem is een eiland van 175 hectare met twee boerderijen. Een weidevogelgebied gelegen tussen de watersportdorpen Heeg en Woudsend in Súdwest Fryslân. Dankzij een aangepaste bedrijfsvoering, is het eiland uiterst geschikt voor weidevogels en Jersey koeien. De weidegang in kruidenrijk grasland resulteert in een heerlijke en eerlijke biologische melk. Sinds 2013 is de familie Bokma gevestigd op het eiland en ontvangen jaarlijks veel bezoekers.

Ook in 2016 worden er biologische excursies georganiseerd. We vertrekken met een zeilpraam naar het eiland en maken een wandeling. U komt tijdens deze excursie alles te weten over weidevogelbeheer in combinatie met biologische melkveehouderij. Ga mee en verwonder u over dit unieke stuk natuur in Fryslân!

Adres: Nummer 3, 8552 MN Smallebrugge
Telefoon: 0514-593446 of 06-23054928
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op: www.goudenboaiem.nl

goudenboaiem 1

Woudsend kan zich dan gaan opmaken voor de eerste editie van ’t Wâldseiner Wykein! Na een jaar afwezigheid van de dorpsfeesten is er een nieuw initiatief ontstaan en is het traditionele weekend in een nieuw jasje gestoken. Vanaf vrijdag 17 t/m zondag 19 juni zijn er in Woudsend om en nabij de Loswâl tal van activiteiten gepland voor jong en oud. Een tent zal daar drie dagen lang het decor zijn van onder andere Wâldsein’s Got Talent, Slach om ‘e Driuwpôlle en de Super BBQ!

Met (hopelijk) mooi weer, veel mensen en een leuke sfeer gaan we er met zijn allen een mooi Wâldseiner Wykein van maken!

Kijk voor meer informatie op: www.waldseinerwykein.nl of www.facebook.com/waldseinerwykein

waldseinerwykein

Dit jaar zijn er, net als voorgaande jaren, weer vele activiteiten op De Rakken! 's Ochtends kunnen de kinderen beginnen met knutselen in het watersportgebouwtje en 's middags is er een spelactiviteit.
Op de woensdagen wordt het wat groter aangepakt. Dan kan iedereen naar de mooie faciliteiten van het dorpshuis. Ook op de woensdag-, donderdag en vrijdagavonden zijn er leuke dingen te doen.

Op de poster kunt u zien wat er woensdag/donderdag/vrijdag gaat gebeuren, maar er liggen ook programma's klaar bij de receptie van De Rakken voor de rest van de dagen.

Kijk voor meer informatie op: www.derakken.nl

2016 de rakken zomerprogramma 500

Het karakteristieke/historische watersportdorp Woudsend is bij velen al bekend om het gezellige centrum met winkeltjes en terrassen, de molens, kerken, de unieke steegjes en de gunstige ligging tussen het Sleattemer Mar en Hegemer Mar.

Boerenmarkten

Woudsend komt deze zomerperiode met een nieuw initiatief van wekelijkse boerenmarkten op de donderdag. Aantrekkelijk voor toeristen, maar zeker ook voor inwoners uit de regio.

Van 21 juli tot en met 25 augustus zal op zes donderdagen van 14:00 tot 20:00 uur een gezellige themamarkt gehouden worden op de Waechswâl in het centrum van het dorp. De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland met verkoop van verse biologische- en streekproducten. Bij de horeca zijn biologische- en streekhapjes verkrijgbaar met live muziek en kinderactiviteiten bij de gezellige terrasjes.

Andere activiteiten in de zomer

Daarnaast zijn er in de zomerperiode nog tal van andere activiteiten in Woudsend, zoals de excursies op de woensdagmiddagen naar het natuureiland “de Gouden Boaiem”. (Opgave via www.goudenboaiem.nl)

Elke zaterdag zijn de beide molens in bedrijf en open voor bezichtiging.

Op zaterdagmiddag zijn ook de twee kerken van Woudsend van binnen te bewonderen.

Tevens kunt u op elke zaterdag deelnemen aan de VIP-tour, een dorpswandeling met vele extra’s, ook hier is opgave nodig.

Door Aquacamping en Jachthaven de Rakken worden in de vakantieweken diverse activiteiten georganiseerd. Dit programma bestaat onder andere uit : knutselclub, sport, bingoavonden, levend kwartet, filmavonden en een tobbedans-luchtkussen. (zie www.derakken.nl).

Evenementen

En op zondag 7 augustus, de dag voor het SKS-skûtsjesilen op het Hegemer Mar, barst vanaf 16:00 uur het feest “Muziekfestival Skûtsje Live” los bij het MFC/dorpshuis “de Driuwpôlle”.

Zaterdag 10 september zal op Open Monumentendag voor de 4e keer het sfeervolle Festival “Monumenten, Muziek en Meer…” in Woudsend worden georganiseerd. Dit jaar in combinatie met de grote Woudsend-reünie en het 50-jarig jubileum van Jachtwerf Breehorn.

Volop redenen om deze zomer Woudsend te bezoeken en de vele bezienswaardigheden in dit gezellige watersportdorp te ontdekken.

Een speciaal uitgebrachte Zomerkrant, ook digitaal te lezen op deze website, geeft een uitgebreide beschrijving van wat Woudsend allemaal te bieden heeft aan activiteiten en bedrijvigheid.

Gezellige themamarkten op de Waechswâl in Woudsend vanaf 21 juli tot en met 25 augustus elke donderdag van 14:00 tot 20:00 uur. Markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland. Onder andere verkoop van verse biologische streekproducten, maar ook muziek en kinderactiviteiten. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie.

Boerenmarkt

 

Op de zondag voor het jaarlijks SKS Skûtsjesilen in Woudsend organiseert Woudsend Events: Skûtsje Live! De entree is gratis!

Line-Up:
Piano & Co!
Frerik de Swetser
DJ lazy Jack
De Pôllesjongers

Wanneer: zondag 7 augustus 2016, vanaf 16:00 uur
Locatie: M.F.C. De Driuwpôlle (plein) te Woudsend

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/events/1754846698068907

skutsje live 2016 2

De grote strijd bij het SKS skûtsjesilen gaat om het SKS kampioenschap. Dat gaat naar de schipper die zo weinig mogelijk punten bijeen heeft gesprokkeld. Het eindklassement wordt berekend na de serie van elf wedstrijden. Van het puntentotaal wordt de slechtste wedstrijd afgetrokken. Strafpunten als gevolg van een protest, mogen niet meer als slechtste resultaat worden beschouwd, dus tellen altijd mee voor het klassement.

Maar wat als twee schippers gelijk eindigen? Volgens het reglement beslist dan het aantal behaalde eerste plaatsen. Dan het aantal tweede plaatsen, derde plaatsen etc. Is ook dat gelijk, dan geeft de volgorde van aankomst in de laatste wedstrijd waarin de skûtsjes gestart zijn, de doorslag

Het SKS kampioenschap 2016 staat gepland in de periode zaterdag 30 juli t/m vrijdag 12 augustus.

Datum Wedstrijdplaats waar het beste te volgen?
Za. 30-07-2016 Grou --> Bij de Tijnje
Ma. 01-08-2016 De Veenhoop --> Bij Ie-Sicht
Di. 02-08-2016 Earnewâld --> Bij Sânemar
Wo. 03-08-2016 Terherne --> Vanaf de pier
Do. 04-08-2016 Langweer --> Vanaf het strand van het dorp
Vr. 05-08-2016 Elahuizen --> Langs de oever voor het dorp
Za. 06-08-2016 Stavoren --> Vanaf de IJsselmeerdijk
Ma. 08-08-2016 Woudsend --> Vanaf Indijk
Wo. 10-08-2016 Lemmer --> Vanaf de pier bij het strand
Do. 11-08-2016 Lemmer --> Vanaf de pier bij het strand
Vr. 12-08-2016 Sneek --> Vanaf het Starteiland

IKFS Kampioenschappen 2016 zijn van 13 augustus 2016 tot en met 20 augustus 2016.

Van 1982 tot 1984 werd er maar in één klasse gezeild waarin alle skûtsjes aan deel namen. In 1985 kwam de B-klasse erbij. Ook het systeem van promotie/degradatie werd ingevoerd, de laatste drie deelnemers uit de A-klasse degraderen, de top drie van de B-klasse promoveren. In 1993 waren er te veel gegadigden voor deelname en een C-klasse werd aan de wedstrijden reeks toegevoegd. In 1995 werd er een speciale klasse voor de kleinere skûtsjes, meestal nog in de originele staat verkerend, ingevoerd. Dit zijn skûtsjes met een maximale lengte van 17.10 meter. Dit werd de kleine B-klasse genoemd en de C-klasse verviel weer. De winnaar van de kleine B-klasse verkreeg het recht om naar de A-klasse te promoveren. Peter de Koe heeft in 1997 van dit recht gebruik gemaakt. In 1999 werd de kleine B-klasse omgedoopt tot de klasse a-klein. Tegelijkertijd werd de B-klasse opgedeeld in de B1-klasse en de B2-klasse. Hierdoor zouden nieuwe deelnemers aan de IFKS-reeks sneller kunnen promoveren naar de A-klasse dan wanneer weer een C-klasse zou worden ingevoerd. In 2002 heeft de IFKS echter alsnog de C-klasse weer ingevoerd. De vier klassen zijn nu: De A-klasse, de B-klasse, de C-klasse en de a-klein.

De wedstrijden vinden plaats in de volgende plaatsen:
Za. 13-08-2016 Hindeloopen
Ma. 15-08-2016 Stavoren
Di. 16-08-2016 Heeg
Wo. 17-08-2016 Sloten
Do. 18-08-2016 Echtenerbrug
Vr. 19-08-2016 Lemmer
Za. 20-08-2016 Lemmer (Finale)

Starttijden: B-klasse 9:50 uur, C-klasse 10:00 uur, a-klein 12:00 uur, A-klasse 14:10 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.ifks.frl

IFKS kampioenschap Skutsjesilen

Veel muziek bij Open Monumentendag Woudsend

Maar liefst elf verschillende muziekformaties zullen in Woudsend optreden tijdens het sfeervolle festival “Monumenten, Muziek en Meer …“. Het festival wordt gehouden op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag en Friese Molendag.

Er zit weer veel muziek in het programma met het Friese muziekduo Grytz en Grize, de Bildtse zanger Jan de Vries, de Utrechtse singer/songwriter Dowan, folk/bluesduo Tuff Enuff, de Friese troubadour Jan Nota, folk/countrygroep Janis Mc Cory &Wall, muziekgroep Vocal Roses, muziekgroep Keatling uit Joure, muziekduo “Dito”, trekzakduo De Trochsetters en de Woudsender koren De Reinbôge en De Pôllesjongers.
Er zijn dit jaar 12 verschillende muziekgroepen!
De live muziek zal weer te horen zijn verspreid over het hele dorp: in de kerken en bij de molens en horeca. De muzikale afsluiting is met een uniek dubbeloptreden van Grytz en Grize en Tuff Enuff op de Waechswal.

Meer....
In de gezellige oude kern van Woudsend wordt tijdens dit festival veel meer georganiseerd:
Er komt een uitgebreide kunst- en streekmarkt met eerlijke producten uit dorp en streek.
Veel aandacht is er voor het kinderprogramma met de tentoonstelling van “KinderKunst Woudsend” met het thema scheepvaart en een kinderplein met diverse attracties.
Vaste elementen zijn weer de vaartochtjes met de Friese streekverhalenverteller Mindert Wijnstra, een treintje als 'Monumentenexpress' en een ontdekkingstocht voor jong en oud door de oude kern.
De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit de historische panden.
Uiteraard zijn de hele dag de molens, kerken en historische panden open voor bezichtiging.
Op deze dag is er tevens de grote Woudsend-reünie en een 50-jarig jubileumprogramma van jachtwerf Breehorn met een bootverbinding.

Initiatief vanuit de mienskip
Het programma wordt weer georganiseerd door een bewonersgroep in samenwerking met plaatselijke ondernemers en horeca en wordt ondersteund door de Gemeente Súdwest-Fryslân.
Op de gemeentelijke website wordt het festival speciaal aangeprezen:
“De gemeente wil aansluiten bij wat er lokaal al gebeurt. Woudsend is hier een goed voorbeeld van. In Woudsend organiseert bewonersinitiatiefgroep de “Kr8 van Woudsend” het evenement “Monumenten, Muziek en Meer” tijdens de Open Monumentendag. Deze initiatiefgroep stelt monumenten in Woudsend open tijdens het evenement, maar organiseert ook een markt, kindertheater en muziek. Dat maakt het tot een aantrekkelijk evenement voor jong en oud.”

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Datum: zaterdag 10 september 2016
Plaats: Woudsend (centrum)
Tijd: 10:00-18:00 uur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het skûtsjesilen onder de studenten wordt steeds populairder! Daarom was het in 2014 tijd voor een tweede studenten wedstrijd op deze prachtige Friese zeilschepen: het Skûtsje Kortebaan Kampioenschap. Onze voorganger, het SLAK (Skûtsje Lange Afstands Kampioenschap), mag dan al langer mee draaien, maar het SKK is absoluut geen kopie. Bij het SKK staat namelijk de kortebaan centraal en wordt uitsluitend gevaren met wedstrijd-schepen.

skk logo

Najaarswedstrijd

Bij een aantal leden van de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos is in 2014 het idee ontstaan om korte baanwedstrijden te organiseren voor skûtsjes. Na twee succesvolle edities gaan we dit jaar weer voor de 3e keer aan de slag om een onvergetelijk evenement weg te zetten.

Dit jaar zal het SKK zal plaatsvinden op 17 en 18 september 2016.

Tijdens het SKK zullen meerdere wedstrijden worden gehouden in Fryslân, in 2016 is gekozen voor het Sleattemer Mar en de Fluessen. Op vrijdagavond om 21:30 uur zal het SKK officieel worden geopend in café Meisje Loos in Woudsend. Er zijn ligplaatsen voor alle deelnemende skûtsjes gereserveerd bij Jachthaven de Rakken in de nieuwe havenkom recht tegenover Meisje Loos. De volgende ochtend zal om 8:30 uur het palaver plaats vinden met alle schippers. Hierna zal om 11:00 uur de eerste wedstrijd op het Sleattemer Mar worden gestart. Na een zaterdag vol wedstrijden is het tijd om door te varen naar Heeg. Op zondag is de tweede wedstrijddag op de Fluessen.

Wedstrijdschepen

Er wordt tegen elkaar gevaren met (IFKS) wedstrijdschepen. Op deze manier wordt er niet met een rating gevaren en komen de schepen elkaar in de wedstrijd meerdere malen tegen. Degene die als eerste over de finish vaart, heeft dus ook daadwerkelijk gewonnen.

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/skutsjekortebaan

De Nationale Burendag staat dit jaar in het teken van het vieren en bevorderen van contacten tussen Woudsenders, ondernemers en medewerkers in watergebonden bedrijven.
Iedereen is welkom voor een kopje koffie bij één van de bedrijven die hiervoor hun deuren openzetten.

Op zaterdag 24 september, van 10:00 tot 15:00 uur op de kofje bij de volgende bedrijven:

  • Van der Meulen, Vosseleane 71
  • Watersportbedrijf De Welle, Vosseleane 47
  • Nij Jaske, Vosseleane 38A

De Wetter Buren Dei is een initiatief van Dorpsbelangen Woudsend en een vervolg op de zeer geslaagde BoerenBurenDag van vorig jaar.

wetter buren dei

 

Beleef zaterdag de Nacht van de Nacht in Woudsend

Zaterdag 29 oktober zal Woudsend voor de eerste keer deelnemen aan “de Nacht van de Nacht”. Gedurende de avond zal in het centrum van Woudsend de straatverlichting gedoofd zijn. Straten en steegjes worden sfeervol verlicht met waxinelichtjes. In de Midstrjitte en de Eewâl zullen vier verhalenvertellers korte verhalen vertellen. Deze verhalen zijn ook heel geschikt voor kinderen. Het duo Dito zal in de Midstrjitte een muzikaal optreden verzorgen. Op de Eewâl wordt een sterrenkijker (telescoop) opgesteld. Kinderen kunnen geschminkt worden met felgekleurde schmink. Door de Friese Milieu Federatie en de Leeuwarder Courant wordt een fotowedstrijd georganiseerd. Het thema van de wedstrijd is ‘The Light of Darkness’. Tijdens de Nacht van de Nacht kan men foto’s maken waarbij duisternis de hoofdrol speelt. Voor alle informatie over de fotowedstrijd kijk op: http://www.friesemilieufederatie.nl/nieuws/fotowedstrijd-nacht-nacht

We hopen op goed en helder weer en dat velen deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht” en volop genieten van de nacht en de sterren.

De Nacht van de Nacht begint om 19.00 uur. De activiteiten zijn tot 21.00 uur.

Datum: zaterdag 29 oktober 2016

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Plaats: Centrum Woudsend

Sinterklaas is op zaterdag 19 november 2016 om 15:30 uur aangekomen met zijn (sleep)boot in Woudsend. Bekijk hieronder het filmpje en de foto's van Touristinfo Woudsend.

Sinterklaas Woudsend 2016 008

Op 27 november 2016 is de indoor Winterfair van Woudsend.
In het Dorpshuis MFC de Driuwpôlle zal ook dit jaar weer een gezellige indoor winterfair gehouden worden met vele kraampjes, muziek, verloting en nog meer.

Noteer de datum alvast in je agenda!!
Zodra er meer over de fair bekend is zullen wij dat hier plaatsen.

Wanneer: Zondag 27 november 2016 vanaf 13:00 uur tot 18:00 uur.
Waar: MFC de Driuwpôlle

Winterfair Woudsend

Na het succes van vorig jaar wordt het evenement voor de tweede keer in het dorp georganiseerd.
Op 23 december verandert het centrum van Woudsend in een betoverende kerstwereld vol met kerstsfeer.
Met sfeervol verlichte straten, kerstbomen vol lichtjes en een prachtig programma boordevol gezelligheid.
Bezoek de winkels, kerken en molens, ga lekker eten en drinken bij een van de vele horecagelegenheden en geniet van muziek, de kerststal en het gezellig samenzijn.
De entree is gratis. U komt toch ook?

Wij verwelkomen u graag op vrijdagavond 23 december in het centrum van Woudsend!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Midstrjitte 34, 8551 PJ Woudsend, 0514-594709.

Wanneer: 23 december 17:00 tot 21:00 uur.
Waar: Centrum Woudsend

woudsend kerstsfeer flyer 2016 totaal

woudsend winterwandeling

Woudsend Winter Wandeling

13.30 uur Ontvangst in Boutique Vingt Six
Adres: Iewal 26, Woudsend.
Geniet van een lekker kopje koffie en neem rustig de tijd om de boutique te bekijken.

14.00 uur Start dorpswandeling
Onder leiding van een ervaren gids die u in een uur zo veel mogelijk vertelt over de historie van Woudsend.
Rondleiding langs de kerken, molens, slijterij en vele andere markante punten.
Een inspirerende bundeling van feiten, anekdotes en geruchten.

15.00 uur Start vaartocht
Een tocht met een tjalk (met warme kajuit) langs Woudsend en het Sleattemer Mar.
Met een ervaren schipper die het gebied op zijn duimpje kent en er smakelijk over kan vertellen.

16.00 uur Terugkeer in Woudsend
Napraten over de tocht met een hapje en een drankje.

Data
Elke zaterdag van 12 november tot en met 17 december.

Aanmelding
U kunt zich opgeven voor de Woudsend Winter Wandeling door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het aantal personen, de datum en uw telefoonnummer.
Het telefoonnummer waar we om verzoeken zullen we uitsluitend gebruiken in geval van het annuleren van een tocht (bij extreem slecht weer).

Kosten per deelnemer
De kosten van de Woudsend Winter Wandeling bedragen € 10,00 per persoon.
Onwaarschijnlijk weinig, dat klopt, maar het ultieme bewijs dat wij trots zijn op ons dorp en zoveel mogelijk mensen tot ‘bekenden’ van Woudsend en de boutique willen maken.

Meer informatie
Woudsend Winter Wandeling: Iris ten Cate 06-83171522 of Sigrid Boersma 06-29088531