Opening watersportseizoen met 'Shanty-plus Festival’ op 22 april in Woudsend.

Zaterdag 22 april 2017 organiseert het shantykoor ‘De Pôllesjongers’ in Woudsend tussen 12:00 en 18:00 uur een feestelijk ‘Shanty-plus Festival’. Dit als vervolg op de succesvolle shantyfestivals van 2015 en voorgaande jaren.

shanty plus festival woudsend 2017

Koren, muziekgroepen en markt
Op verschillende locaties bij de horecabedrijven treden shantykoren op, afgewisseld door muziekgroepen met Ierse en Schotse folk music. In het feestelijk opgetuigd dorp zijn er veel activiteiten waaronder een uitgebreide watersport- en streekmarkt, een kinderplein, kindertheater en verkoop vanuit historische winkeltjes en huizen in de gezellige Midstrjitte.

Opening watersportseizoen 2017 Heeg - Woudsend
Het festival valt samen met de opening van het ‘Watersportseizoen 2017 Heeg - Woudsend’. In Heeg is op 22 april het jaarlijkse Dekdweilfestival. Enkele dweilorkesten zullen ook in Woudsend afmeren. Er is een doorlopende vaarverbinding tussen beide dorpen met een gratis veerdienst door klassieke beurtveerschepen.

Bedrijven, standhouders en horeca
Aan het welslagen van het festival werkt een groot aantal bedrijven, standhouders en de horeca van Woudsend mee. Ook de Ondernemersvereniging, Dorpsbelangen Woudsend en de gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunen het festival.

Verdere informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-55186794

De eerste zeilwedstrijden om het kampioenschap van de Fryske Boerepreamen in 2017 waren 13 en 14 mei bij Woudsend op het Heegermeer. Onze fotograaf heeft een aantal mooie foto's gemaakt.

Bekijk de foto's van zaterdag van de zeilwedstrijden Fryske Boerepreamen...

Bekijk de foto's van zondag...

Zeilwedstrijden Fryske Boerepreamen 2017 Woudsend 27
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Op zaterdag 20 mei 2017 is de 30e Brio Zeilmarathon gevaren. De wedstrijd voor open zeilboten wordt sinds 1988 jaarlijks georganiseerd door Watersportvereniging Onder Ons uit Terherne. Aan dit evenement kunnen maximaal 150 boten deelnemen. De route voert over een afstand van 60 km door het zuidwesten van Fryslân en ook door Woudsend. Onze fotograaf heeft vanaf de Hellingbrêge een mooie fotoreportage gemaakt.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

Brio Zeilmarathon 2017 Woudsend 17
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Op zondag 21 mei is de zomerexpositie 2017 van Galerie Iris Anders Mooi geopend. De expositie dit jaar kent veel variatie in materialen. Keramiek, brons, gemengde techniek, schilderijen, schroot. Vervaardigd door dertien gerenommeerde kunstenaars uit alle windstreken, onder wie Frans van Straaten (brons), Eelko van Iersel (schilderijen), Peter Hiemstra (keramiek, gemengde techniek) en Jan Verschueren (kunst uit schroot).

Onze fotograaf heeft twee fotoseries gemaakt:
Bekijk hier de foto's van de feestelijke opening...
Bekijk hier de foto's van enkele kunstwerken...

Opening Galerie Iris Anders Mooi 2017 collectie 01
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Zaterdag 27 mei 2017 werd de 32ste editie van de Elfsteden Oldtimer Rally gereden. Motoren en auto's tot en met het bouwjaar 1949 kunnen deelnemen. De rally begint vanaf 07:00 uur in Wijckel (vlakbij Sloten) en de laatste deelnemers komen om 19:00 weer aan in Sloten. Al vroeg in de ochtend rijden de deelnemers door Woudsend en onze fotograaf was aanwezig om enkele foto's te maken.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

Elf Steden Oldtimer Rally 2017 Woudsend 16
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag vele deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, 's morgens tussen 05:00 en 08:00 uur in het centrum van Bolsward. Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24:00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn. De route komt ook langs Woudsend, waar Garage Bote Pietersma het Fietselfsteden-festival organiseert. Onze fotograaf was aanwezig en heeft de sfeer proberen vast te leggen in een mooie fotorepportage.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

Fietselfstedentocht 2017 Woudsend 04
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Vrijdag 9 juni was de eerste dag van de Trekker Elfstedentocht editie 2017 en kwamen de trekkers ook door Woudsend. Wat een helden! De hele ochtend heeft het geregend en dat is ook goed te zien op de foto's.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

Trekker Alvestedetocht 2017 Woudsend 23
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Op zaterdag 10 juni 2017 waren er Skûtsje wedstrijden van de IFKS op het Heegermeer bij Woudsend. Vanaf Indijk werd de wedstrijd door vele toeschouwers gevolgd. Onze fotograaf was ook aanwezig en heeft een serie foto's gemaakt.

Bekijk hier de hele fotoraportage...

Skutsje wedstrijden Heegermeer 10 06 2017 56
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Jaaaaa! De datum van het Wâldseiner Wykein is bekend! Op 16, 17 & 18 juni 2017 barst het feest op de Loswâl weer los. Met een zeer uitgebreid programma zijn er activiteiten voor alle leeftijden! Hebben jullie er al zin in? Woudsend kan zich dan gaan opmaken voor de tweede editie van ’t Wâldseiner Wykein. Met (hopelijk) mooi weer, veel mensen en een leuke sfeer gaan we er met zijn allen een mooi Wâldseiner Wykein van maken.

Vrijdag 16 juni

 • Spelmiddag jeugd. Leeftijd: 4-12 jaar  Tijd: 15:00 -17:00 uur.
 • Playbackshow. Leeftijd: vanaf 12 jaar Tijd: 20:00 - 23:00 uur Geef je via de website van Wâldseiner Wykein hiervoor op!
 • Feest [later meer informatie!] Tijd: 23:00 - 2:00 uur.

Zaterdag 17 juni

 • Rondvaart & koffie Tijd: 10:00 - 12:30 uur.
 • Raad ‘t plaatje Leeftijd: 6 - 12 jaar. Tijd: 12:30 - 14:30 uur.
 • Slach om é Druiwpolle Opgavekosten per team: € 25,- Leeftijd: vanaf 16 jaar. Tijd: 14:00 - 18:00 uur. Geef je via de website van Wâldseiner Wykein hiervoor op!
 • Chinees buffet + zanger. Tijd: 18:00 - 20:30 uur.
 • Band [Later meer informatie!] Tijd: vanaf 20:30 uur.

Zondag 18 juni

 • Oecumenische kerkdienst Tijd: 11:00 - 12:00 uur.
 • Super Bingo Tijd: 14:00 - 15:30.
 • Matinee met ‘Frerik de Swetser’ Tijd: vanaf 15:30 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.waldseinerwykein.nl of www.facebook.com/waldseinerwykein

walseiner wylkein

Galerie Iris Anders Mooi is gevestigd in het prachtige Friese dorp Woudsend. Het ligt op een knooppunt van vaarwegen en in het centrum van een aantrekkelijk fiets- en wandelgebied. In de zomer zorgen vele duizenden gasten voor topdrukte in de haven, in de gezellige straatjes en natuurlijk op de terrassen. In de winter is het stil en rustig. Tenzij er ijs ligt natuurlijk. Dan bruist het in Woudsend opnieuw van de activiteiten.

De VIP Tour Woudsend is een uitstekende gelegenheid om een bezoek aan onze galerie te combineren met een kennismaking met Woudsend.
De exclusieve tour kent het volgende programma:

14:00 uur Ontvangst in Grand Café Restaurant Meisje Loos.

Adres: Waechswal 1 in Woudsend.
Geniet van een welkomstdrankje en het prachtige uitzicht over water en weiland.

Borrel tijdens VIP tour Woudsend

14:30 uur Start dorpswandeling

Onder leiding van een ervaren gids die je in een uur zo veel mogelijk verteld over de historie van Woudsend. Rondleiding langs de kerken, molens, slijterij en vele andere markante punten. Een inspirerende bundeling van feiten, anekdotes en geruchten.

Dorpswandeling VIP tour Woudsend

15:30 uur Start vaartocht

Een zeiltocht met een zeilpraam door Woudsend en over het Slotermeer. Met een ervaren schipper die het gebied op haar duimpje kent en er smakelijk over kan vertellen.

17:00 uur Ontvangst in Galerie Iris Anders Mooi

De praam meert af voor de galerie. Napraten over Woudsend met gids en praamschipper en je reisgenoten, onder het genot van een drankje. En natuurlijk volop gelegenheid om de galerie te bekijken en kennis te maken met Iris.

Vaartocht VIP tour Woudsend

De perfecte afsluiting

De mooiste afsluiting van de VIP Tour is het speciale VIP Tour Woudsend 3 gangen diner bij toprestaurant Vis & Meer (www.restaurantvisenmeer.nl).
Het menu bestaat uit vier klassieke specialiteiten van de chef-kok, zijn zogenaamde signature dishes.
Speciaal voor nieuwe vrienden van het dorp wordt het bijzondere diner aangeboden voor € 31,50.
Vis en Meer is ook in 2017 weer een van de uitverkoren restaurants in de Lekker. Met een fantastische recensie!

Data
De VIP Tour Woudsend vindt plaats op elke zaterdag van 17 juni tot en met 9 september

Aanmelding
U kunt zich opgeven voor de VIP Tour door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.te sturen met vermelding van het aantal personen, de datum en uw telefoonnummer.
Tenslotte verzoeken wij u aan te geven of u gebruik wilt maken van het speciale diner bij Vis & Meer.
Het telefoonnummer waar we om verzoeken zullen we uitsluitend gebruiken in geval van het annuleren van een tocht (bij extreem slecht weer).

Aparte arrangementen voor groepen
Groepen van 6 tot 12 personen kunnen (in overleg) op andere dagen dit VIP arrangement boeken.

Kosten per deelnemer
De kosten van de VIP Tour Woudsend bedragen € 12,50 per persoon.
Onwaarschijnlijk weinig, dat klopt, maar het ultieme bewijs dat wij trots zijn op ons dorp en zoveel mogelijk mensen tot 'bekenden' van Woudsend willen maken.

Op vrijdag 23 juni van 22.00 tot 00.00 uur organiseert Galerie Iris Anders Mooi een midzomeravond.

Abe de Verteller brengt je mythen en sprookjes uit de Keltische traditie. Omlijst met bijpassende muziek. Een bijzondere avond onder de sterrenhemel.

abe de verteller

Het aantal personen is gelimiteerd. Aanmelden kan per mail naar e-mail.

De kosten bedragen € 10,00 per persoon (incl. drankje).

Adres: Iewal 26 Woudsend. Kijk voor meer informatie op: www.irisandersmooi.nl

abe de verteller

Op zaterdag 1 juli  is er excursie van beide kerken in Woudsend met orgelconcert en optreden Louiza Saitova.
Aanvang om 13.30 uur in RK Sint Michaëlkerk.

Programma:

RK Sint Michaëlkerk (Merkstrjitte 11)

 • 13:00 Orgelspel
 • 13:30 Ontvangst en welkomstwoord
 • 13:45 Uitleg kerkhistorie Woudsend en rondleiding in oudste RK schuilkerk van Friesland
 • 14:15 Wandeling door historische dorpskern Woudsend, langs voormalige Gereformeerde kerk en bezoek aan voormalige Doopsgezinde schuilkerk.

PKN Kerk “De Karmel” (Ald Tsjerkhôf 2)

 • 14:45 Orgelspel
 • 15:45 Muzikaal optreden Louiza Saitova
 • 16:15 Uitleg over het kerkgebouw
 • 16:30 Muzikaal optreden Louiza Saitova
 • 17:00 Sluiting


Vrije inloop en gratis intree.

Tijd: 13:30-17:00 uur
Waar: RK Sint Michaëlkerk, Merkstrjitte 11 Woudsend.

 

Excursie kerken Woudsend

Opening zomerexpositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht te Indijk (vlakbij Woudsend). Nieuw werk van onder andere Greetje Feenstra, Marianne Fontein, Joost Witte, Ewout Vis en nog vele anderen. Het landart project is uiteraard nog te bewonderen. De afgelopen maanden is de natuur met de cultuur in dialoog gegaan. Kortom groei en bloei te zien. Als het weer het toelaat varen we op 2 juli nog een stukje met skutsje De Verwisseling.

Wanneer: zondag 2 juli van 14:00 tot 17:00 uur.

Heechzicht juli opening

Op zaterdag 8 april om 14 uur heeft Joop Mulder, directeur Sense of Place (voorm. directeur Oerol) het landart project en expositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht officieel geopend.

Als ode aan de kunstbeweging De Stijl heeft beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon van kleine sloten en vlakken in het grasland ontworpen en uitgevoerd. Dit "schilderij" geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, geeft het oude "sleatenplan" van Friesland weer. Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Een periscoop en drone opnames laten het lijnenpatroon van bovenaf zien; maar u kunt er ook doorheen lopen en het schilderij ervaren.

De expositie buiten en binnen in de galerie laat inspirerend werk zien van diverse kunstenaars.

Kortom er valt weer veel te zien en te ervaren in 2017.

Hartelijke groet,

Heechsicht
Yolanda van Dongen
www.heechsicht.nl

Heechsicht

Voor het tweede jaar zal in Woudsend van 20 juli tot en met 24 augustus, wekelijks op donderdag van 11:00 tot 17:00 uur, is er een kleine gezellige boerenmarkt op de Waechswâl in het centrum van het dorp.

boerenmarkt logo

De markt voor de lekkerste biologische en streekproducten

De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, o.a. verkoop van verse biologische en streekproducten. Zoals vlees, kaas, eieren, groente, fruit, vis, boerenijs enz. De horecabedrijven zullen heerlijke biologische en streekproducten voor u bereiden, waarvan u op de terrasjes gezellig kunt genieten, zoals bioburgers, kip van het spit, Jersey-steaks, pizza en super verse vis.

Gezellige terrasjes met vanaf 16:00 uur live muziek. Gedurende de markt zijn er verschillende kinderactiviteiten. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud.

Bekijk hier de fotoreportage van Touristinfo Woudsend!

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van de Boerenmarkt.

woudsend boerenmarkt 14
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Kraam huren?
Wilt als particulier of namens een vereniging één of meerdere donderdagen deelnemen aan de markt, dat kan. De kraamhuur bedraagt € 25,-- per keer. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Contactgegevens:
Voor nadere informatie over de Boerenmarkten kunt u contact opnemen met:
Pytsje Bokma, tel. 06-23 054 928, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Edse Wiersma, tel. 06-29 066 228, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woudsend boerenmarkt 23
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

woudsend boerenmarkt 06
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Voor het tweede jaar zal in Woudsend van 20 juli tot en met 24 augustus, wekelijks op donderdag van 11:00 tot 17:00 uur, is er een kleine gezellige boerenmarkt op de Waechswâl in het centrum van het dorp. De markt voor de lekkerste biologische en streekproducten! De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, o.a. verkoop van verse biologische en streekproducten. Zoals vlees, kaas, eieren, groente, fruit, vis, boerenijs enz. De horecabedrijven zullen heerlijke biologische en streekproducten voor u bereiden, waarvan u op de terrasjes gezellig kunt genieten, zoals bioburgers, kip van het spit, Jersey-steaks, pizza en super verse vis. Gezellige terrasjes met vanaf 16:00 uur live muziek. Gedurende de markt zijn er verschillende kinderactiviteiten. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

woudsend boerenmarkt 11Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Dit jaar hebben we, net als voorgaande jaren, weer vele activiteiten op De Rakken! 's Ochtends beginnen we voor de kinderen met knutselen in het watersportgebouwtje en 's middags is er een spelactiviteit. Op de woensdagen pakken we het wat groter aan. Dan gaan we met zijn allen naar de mooie faciliteiten van het dorpshuis. Ook op de woensdag-, donderdag en vrijdagavonden zijn er leuke dingen te doen.
Deelname van de activiteiten is op eigen risico.

de rakken week34

derakken week 33

derakken week 32

de Rakken week 31

Poster zomer week 30

poster dierentuin week 29

Kijk voor meer informatie op: www.derakken.nl

Op ongeveer 17 kilometer vanaf woudsend (25 minuten met de auto) zijn de Friese Ballonfeesten in Joure. Vijf dagen lang genieten van de mooiste luchtballonen: 26 t/m 30 juli 2017. Onze fotograaf heeft de fotoreportage gemaakt op donderdagavond.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

friese ballonfeesten joure 2017 03
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Met de boot naar bioboer op Natuureiland tussen Woudsend en Heeg

Op het eiland de Gouden Boaiem tussen Woudsend en Heeg aan de Wijmerts, kunt u iedere zaterdag gebruik maken van de "aanmeerdagen". De Bokma's stellen hun biologisch melkveebedrijf iedere week open voor bezoekers. Tussen 13:30 uur en 15:00 uur kunt u met uw boot aanmeren om samen met uw (klein)kinderen, vrienden of familie kennis te maken met dit unieke bedrijf. De Bokma's zijn echte natuurboeren. U krijgt koffie, thee of limonade voor de kinderen en maakt kennis met de vogelwachter en de bewoners van het eiland. U gaat het veld in met de vogelwachter en u kunt jerseyvlees kopen. Of geniet van ons ijs! De kinderen kunnen kalfjes aaien en ook is er melk te proeven. Hebt u geen boot maar wilt u wel graag komen? Kom dan met de auto of de fiets naar de oversteek in Smallebrugge. U roeit dan naar de overkant.

Aanmeren kan tot uiterlijk 15:00 uur en de aanmeerdagen zijn om 16:00 uur afgelopen.

Kosten: € 10,00 euro per persoon.
Aanmelden mag wel maar hoeft niet.

Datums:

 • 29 juli
 • 5 augustus
 • 12 augustus
 • 19 augustus
 • 26 augustus

Adres: Nummer 3, 8552 MN Smallebrugge Locatie: https://goo.gl/maps/GTQJdWqXQNU2

Gouden boaiem
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Op maandag 7 augustus komt Circus Salto naar Aquacamping en Jachthaven De Rakken en geeft om 19:00 uur een circus voorstelling.
Circus Salto creeërt elk jaar een nieuwe showIn nieuwe voorstelling van Circus Salto geeft ‘Mister Salto’ Sander antwoord op de meest gestelde vraag aan Circusartiesten namelijk: Waar halen de circusartiesten al die Circusmaterialen en Circuskostuums vandaan? Hoe komt een jongleur aan zijn kegels? Waar koopt de dierentemmer zijn zweep? Waar haalt de goochelaar zijn goochelhoed? Waar koop je een trapeze? Er is geen webwinkel voor Circusmaterialen of acts maar... al die spullen komen uit de enige Circuswinkel van de hele wereld... de winkel waar wonderen bestaan! Met enthousiaste artiesten in een gevarieerde show bordevol interactie voor jong en oud.

Wanneer: maandag 7 augustus 2017 's avonds.
Waar: Aquacamping en Jachthaven De Rakken, Lynbaen 10, 8551 NW Woudsend.

circus salto woudsend

Kijk voor meer informatie en bestel goedkoper kaarten op www.circussalto.nl

Op de Fluezen bij Elahuizen heeft schipper Taeke Klaas van der Meulen met het Woudsender skûtsje vrijdagmiddag 11 augustus de tweede plaats behaald bij SKS kampioenschap skûtsjesilen. Een mooi resultaat! Sneek is eerste geworden en Huizem derde.

Op maandag 14 augustus is de wedstrijd bij Woudsend, komt u ook kijken?

Onze fotograaf heeft een vanaf het feestterrein bij Elahuizen foto's gemaakt, bekijk hier de hele fotoreportage...

SKS 2017-08-11
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Op de avond voorafgaand aan het SKS kampioenschap bij Woudsend is het een groot feest in het dorp! Op het plein voor het MFC de Driuwpôlle wordt Skûtsje Live georganiseerd. Met onder andere The Bountyhunters, Johannes Rypma, Mario Kramer, DJ Eric S en DJ Lazy Jack.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

woudsend skutsje live
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Huiskamerconcert Grytz & Grize met violist Vincent van Dam bij Galerie Heechsicht met Friestalige, engelstalige en intrumentale luisterliedjes en uitzicht over Hegermeer op zondag 20 augustus vanaf 15.00 uur welkom. Start conecrt om 15:30 uur.
Entree: € 7,50 per persoon inlcusief thee of koffie vooraf.

Reserveren vooraf inverband met beperkt aantal plekken bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Heechsicht huiskamerconcert

Adres: Nummer 2 Indijk, telefoon: 06-27071053

Festival “Monumenten, Muziek en Meer...“ op 9 september 2017

Ter gelegenheid van Open Monumentendag wordt in het centrum van Woudsend dit jaar voor de vijfde keer het evenement “Monumenten, Muziek en Meer...” georganiseerd. Het landelijke thema van Open Monumentendag is dit jaar “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Het uitgebreide programma zal ook dit jaar interessant zijn voor iedereen, jong en oud.

Affiche MMM Woudsend 09 09 2017

Programma:

 • Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca. Optredens van onder andere Piter Wilkens, Weima & Van der Werf, Grytz en Grize, Tuff Enuff, Jan Nota en Jan de Vries.
 • Een kunstfair, een streekmarkt, visrokerij en een uitgebreid kinderprogramma.
 • De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met kindervrijmarkt, diverse activiteiten en verkoop vanuit historische panden.
 • Vaste elementen zijn de vaartochtjes “varen met verhalen” en het treintje dat als “Monumentenexpress” door het centrum van Woudsend zal rijden.
 • Uiteraard zijn de gehele dag de molens en kerken open voor bezichtiging.
 • Ontdek Woudsend met je smartphone. Laat je verrassen door het aantal rijksmonumenten en ontdek de verhalen rond de vele oude huizen, de kerken en molens door middel van QR-codes.
 • KinderKunst Woudsend komt met een nieuwe expositie in de panden van de voormalige ASR. Basisschoolleerlingen van Woudsend zijn aan de slag gegaan met het thema Ambacht.
 • Op 9 september zal bij het voormalige ASR-gebouw tevens de officiële onthulling plaatsvinden van een speciaal gedenkbord over Woudsend Verzekeringen. Dit in samenwerking met de Stichting Woudsend Anno 1816 en de Historische Kring Woudsend.

“Meer . . . . . . met Frysk”
Speciaal voor het jubileum van het festival zal er in het programma extra aandacht worden besteed aan de Friese muziek, taal en cultuur. Het belooft een aantrekkelijk programma te worden voor Fries- én Nederlandstaligen.

Het programma op 9 september wordt weer georganiseerd door “KR8vanWoudsend” in samenwerking met de kerken, molens en horeca, wordt ondersteund door de gemeente Súdwest-Fryslân en mede mogelijk gemaakt door Streekwurk Zuidwest Fryslân.

Jubileumprogramma MMM17

Jubileumprogramma 2 MMM17

Jubileumprogramma 3 MMM17

Routekaart MMM17

Op zaterdag 9 september werd het festival Monumenten, Muziek en Meer georganiseerd in Woudsend.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

woudsend monumenten muziek meer 2017 11

nacht van de nacht 2017 02

Woudsend in Kaarslicht

Zaterdag 28 oktober zal Woudsend voor de tweede keer deelnemen aan “de Nacht van de Nacht”. Gedurende de avond zal in het centrum van Woudsend de straatverlichting gedoofd zijn. Straten en steegjes worden sfeervol verlicht met waxinelichtjes. In het centrum van het dorp zullen enkele activiteiten worden georganiseerd. We hopen op goed en helder weer en dat velen deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht” en volop genieten van de nacht en de sterren.  De Nacht van de Nacht begint om 19.00 uur. De activiteiten zijn tot 21.00 uur.

De Nacht van de Nacht in Woudsend is onderdeel van een Friesland-breed programma, georganiseerd door de Friese Milieu Federatie, om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en het belang van een donkere nacht.

nacht van de nacht 2017 01

Datum: zaterdag 28 oktober
Plaats: centrum Woudsend
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entree: Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond maar een vrijwillige bijdrage is meer dan welkom.

Op zaterdag 18 november om 15:30 uur zal Sinterklaas en zijn Pieten weer aankomen met hun boot in Woudsend.
Na de inkomst kunnen de kinderen in het dorpshuis MFC de Driuwpôlle nog naar het Sinterklaasfeest.
Adres: Iewâl, Woudsend

 

Sinterklaasintocht Woudsend flyer

Zondag 19 november vanaf 15:00 uur theater diner met muziek en vrolijke verhalen door Marjolein Meijers van de Berini's.

Reserveren gewenst, reserveer op tijd, dit mag u niet missen!

Adres: Eethuisje ’t Ponkje Fermaningsteech 1 8551 SP Woudsend
Telefoon: 0514-591250

TheaterDinner Ponkje 2

Op zaterdag 25 november organiseren wij een dineravond die in het teken staat van wild.
Een avond vol gezelligheid waarin de liefde voor wildgerechten centraal staat. U kunt kennis maken met haas, eend, gans en nog veel meer. Een ideale avond voor liefhebbers en ook voor mensen die onbekend zijn met dit prachtige stukje biologisch scharrelvlees.
Wild geschoten door lokale jagers en met zorg bereid.

Vanuit het veld en op het bord. Wild gaat over pure smaak en is het waard om gegeten te worden.

Reserveren gewenst via email of 0514-591270

Dineravond restaurant de Watersport Woudsend

Lyts Vocaal o.l.v. Pauli Yap op 25 november 2017 in De Karmel start om 20:00 uur.
Entree € 17,00 per persoon en kinderen tot 12 jaar & studenten € 10,00 per persoon.
Kaarten verkrijgbaar voor aanvang in de kerk of voorverkoop op www.podiumfrysklassiek.nl

Adres: De Karmel kerk, Ald Tsjerkhof 2, Woudsend

23244108 967432483399231 1725801120042099753 n

Zestien vocalisten, dirigent Albertus de Jong, pianist Wiebe Kaspers en een kerstprogramma. Zie daar de ingrediënten van het kerstconcert van Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum. Als deze mensen samen muziek maken, dan gebeurt er iets bijzonders. Of het nu gaat om klassieke traditionals, Engelse carols, lichtvoetige populaire muziek of swingende jazzy kerstnummers.

Rond het kerstverhaal zingt Collage naast nummers van o.a. Rutter en Stopford ook het verstilde Glow van Eric Whitacre, het intieme Breath of Heaven van Amy Grant en Christmas Jazz. Dirigent Albertus de Jong leidt dit in goede banen, ondersteund door prachtig pianospel van Wiebe Kaspers.

Zaterdag 16 december om 20.00 uur in De Karmel.
Kaarten te koop bij de ingang van De Karmel, à € 10,00. Tot 15 jaar gratis.

Karmel kerstconcert

Karmel Kerstconcert Collage

Na het succes van vorige edities wordt het evenement voor de derde keer in het dorp georganiseerd, dit jaar is de organisatie door de Woudsend Promotie overgenomen van BWONEN.
Op vrijdag 22 december verandert het centrum van Woudsend in een betoverende kerstwereld vol met kerstsfeer.
Met sfeervol verlichte straten, kerstbomen vol lichtjes en een prachtig programma boordevol gezelligheid.
Bezoek de winkels, kerken en molens, ga lekker eten en drinken bij een van de vele horecagelegenheden en geniet van muziek, de kerststal en het gezellig samenzijn.
De entree is gratis. U komt toch ook?

Wij verwelkomen u graag op vrijdagavond 22 december in het centrum van Woudsend!

Vrijdag 22 december bent u tot 21:00 uur welkom! 

Wil je meer informatie of zou jij er ook bij willen zijn met je verkoopwaren mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kerstshow bwonen woudsend 2017

Op 23 december organiseren we het eerste 'De Pleats Kerstgala'. Het thema van de avond is 'black & gold'. Tijdens het gala kun je genieten van de muziek van Piano & Co Your Live Request Show. Deze unieke muzikanten spelen alles wat je vraagt, van Guus Meeuwis tot Mariah Carey. Met Piano & Co wordt het gegarandeerd feest!

De entree voor het kerstgala is €10,00 per persoon. Dit is inclusief welkomstdrankje en ludieke kerstattentie. De dresscode voor de avond is: black & gold.

Een heerlijk begin van een sprankelend kerstweekend!
Kom jij ook?

Vooraf is er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk 3-gangen keuzemenu voor € 27,50 per persoon. Graag vooraf reserveren. Dit kan via: 0514-591604 of via 06-53217471. Wanneer je komt eten is de entree voor het kerstgala bij de prijs inbegrepen.

Kerstgala de pleats