Op woensdag 30 mei legt het schip de Bald'r aan in onze passantenhaven.
Friese Folk Tour, optreden Folkbands Plunder en Pyrolysis, aan boord van schip Bald’r, passantenhaven bij MFC, 20.00 uur. Beleef dit avontuur met ons mee en stap op theaterschip Bald'r in een van de onderstaande havens. Online tickets zijn incl. gratis consumptie!
Ticket: € 12,50 per persoon in de voorverkoop hier te bestellen
Datum: Woensdag 30 mei 2018.
Tijd: Inloop 19:30u | Aanvang 20:00u | Eindtijd max. 23:00u

Folkbands Plunder en Pyrolysis

Zaterdag 12 mei 2018 wordt de 33ste editie van de Elfsteden Oldtimer Rally gereden. Motoren en auto's tot en met het bouwjaar 1949 kunnen deelnemen. De rally begint vanaf 07:00 uur in Wijckel (vlakbij Sloten) en de laatste deelnemers komen om 19:00 weer aan in Sloten. Al vroeg in de ochtend rijden de deelnemers door Woudsend en onze fotograaf heeft in 2017 enkele foto's gemaakt.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

Elf Steden Oldtimer Rally 2017 Woudsend 16
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Vrijdag 11 mei 2018 wordt voor Woudsend een heel bijzondere dag. Woudsend maakt deel uit van het Europees Jeugd Muziek Festival “At the Watergate”. Ruim 350 jonge muzikanten komen vrijdag 11 mei 2018 naar Woudsend om in het dorp optredens te verzorgen. De muzikanten, in de leeftijd van 12 tot 21 jaar, komen uit verschillende Europese landen.

At the Watergate: 7.000 jonge musici uit 26 Europese landen die tijdens Hemelvaart 2018 een kleine 1.000 concerten geven op 49 verschillende podia in Sneek en omliggende plaatsen. Een bruisend event dat nog lang zal rondzingen! Deze dertiende editie van het European Youth Music Festival heeft de toepasselijke naam ‘At the Watergate’ gekregen, naar de befaamde Sneker Waterpoort.
Als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 promoot het festival de regionale cultuur, de Friese identiteit en de ‘Mienskip’. Het programma omvat naast de optredens door jonge muzikanten een grote openingsceremonie, een congres en randprogrammering i.s.m. het onderwijs.

Twee podia
Op twee locaties in Woudsend zullen van 11.00 tot 17.30 uur doorlopend optredens te horen zijn. Bij het MFC “De Driuwpôlle” komt een buitenpodium. De fraaie PKN kerk “De Karmel” vormt het tweede podium. Elk orkest of muziekgroep zal gemiddeld drie kwartier spelen. Tussen elk optreden is een pauze voor het op- en afbouwen. De optredens zijn allen gratis toegankelijk.

Kom naar Woudsend en maak deze prachtige muzikale dag mee. Ontdek tussen de optredens door van het historische centrum van Woudsend met leuke straatjes, winkeltjes, unieke steegjes en gezellige eetgelegenheden. De molens en kerken zijn geopend ter bezichtiging. Kortom een mooie belevenis voor jong en oud.

Evenement: Jeugd Muziekfestival At the Watergate
Plaats: Woudsend met twee podia
Datum: Vrijdag 11 mei 2018
Tijd: 11.00-17.30 uur

Locaties:

Dorpshuis MFC “De Driuwpôlle”, Lynbaan 15, 8551 NW Woudsend - buitenpodium
PKN Kerk De Karmel, Âld Tsjerkhôf 2, 8551 PA Woudsend - binnenpodium

www.atthewatergate.com

FLYER Programma At the Watergate Woudsend 11 mei 2018

 

In het weekend van 4 t/m 6 mei 2018 worden in Woudsend de 16e Friese Sleepbootdagen georganiseerd. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen afgemeerd aan de Iewal. Een tweejaarlijks spektakel voor jong en oud: sleepboten, opduwers, braderie, kunstmarkt, muziek, motoren en het grootste historische winkeldorp van Fryslân. Oant sjen!

Kijk voor meer informatie op: www.friesesleepbootdagenwoudsend.nl

FrieseSleepbootdagenWoudsend

Nieuw tijdens de Friese Sleepbootdagen

Nieuw dit jaar is het Technoplein, samen met lokale bedrijven, scholen uit de omgeving, technische opleiding instituten en de Gemeente Súdwest-Fryslân wordt er een plein ingericht.

Doordat er de komende jaren een groot te kort ontstaat op de arbeidsmarkt naar technisch personeel wordt er op dit plein een brug geslagen tussen jongeren en techniek. Op dit plein laten we de jongeren actief deelnemen en laten we ze ondervinden hoe leuk techniek is, hoe dicht bij huis dit te vinden is en welke toekomst erin zit. Doel is jongeren enthousiast te maken voor technische beroepen. Want techniek heeft de toekomst.

Technobiel

De Technobiel is aanwezig op het Technoplein, dit is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden.

Woudsend

In Woudsend zijn er veel bedrijven actief in de bouw- en (metaal)technieksector. Om deze sectoren weer aantrekkelijk te maken voor jongeren willen we samen met de ondernemers de handen ineenslaan. Tijdens de Friese Sleepbootdagen op 5 en 6 mei, zullen we een ‘Technoplein’ laten verrijzen in het dorp. Op dit plein bieden we Woudsender bedrijven de kans zichzelf samen met hun opleidingsinstituten te presenteren om de jongeren te enthousiasmeren voor deze mooie ambachtelijke beroepen.

De bedoeling van het Technoplein is enerzijds dat bedrijven hier gaan staan met hun producten en halffabricaten en laten zien wat ze doen, zodat kinderen en jongeren kunnen zien én vooral ervaren wat er allemaal in Woudsend e.o. wordt gemaakt. Anderzijds zullen de scholen en opleidingsinstituten aanwezig zijn om de bedrijven ondersteuning te bieden om de jeugd te kunnen begeleiden en voorlichten op hun weg richting hun toekomst.

Doelgroep

Als organisatie zullen wij de kinderen tussen 8 en 14 uit Woudsend en de wijde omgeving benaderen om een kijkje te komen nemen op ons Technoplein.

technoplein woudsend

Bedrijven

De volgende bedrijven en organisaties zullen aanwezig zijn op het Technoplein:

Wanneer: zaterdag 5 mei en zondag 6 mei van 11:00 - 17:00 uur.

KinderKunst Woudsend maakt samen met de kinderen van de beide basisscholen van Woudsend, de Meester van de Brugschool en de Bonifatiusschool van 2015 tot 2018 kunstwerken over hun dorp. KinderKunst Woudsend is een initiatief van Karina van Lent en Yolanda van Dongen. “Wij willen de kinderen betrekken bij het wel en wee van Woudsend. Hoe was het verleden, hoe gaat het nu en wat heeft de toekomst Woudsend te bieden? Daarnaast willen we kunst koppelen aan het dorp."

De kinderkunstwerken worden jaarlijks geëxposeerd in Woudsend. Uit de kinderkunstwerken worden ieder jaar vier genomineerden gekozen. De genomineerden gaan in 2018 exposeren in een Fries museum en worden onderdeel van de KinderKunstroute in de straten van Woudsend. KinderKunst Woudsend is een project voor Leeuwarden-Fryslân 2018.

Het thema voor 2018 zal uiteraard in het teken staan van Leeuwarden-Fryslân 2018. En alles wordt geëxposeerd in het leegstaande ASR gebouw in Woudsend.

Zaterdag 5 mei:12.00 - 18.00 uur
Zondag 6 mei:11.00 - 18.00 uur

Kijk ook op de website www.kinderkunstwoudsend.com

Kinderkunst 2018

Op zaterdag 5 mei 2018 wordt de 31e Brio Zeilmarathon gevaren. De wedstrijd voor open zeilboten wordt sinds 1988 jaarlijks georganiseerd door Watersportvereniging Onder Ons uit Terherne. Aan dit evenement kunnen maximaal 150 boten deelnemen. De route voert over een afstand van 60 km door het zuidwesten van Fryslân en ook door Woudsend. Onze fotograaf heeft vanaf de Hellingbrêge in 2017 een mooie fotoreportage gemaakt.

Bekijk hier de hele fotoreportage...

Brio Zeilmarathon 2017 Woudsend 17
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

De zeilwedstrijden om het kampioenschap van de Fryske Boerepreamen in 2018 zijn op 5 en 6 mei bij Woudsend op het Heegermeer. 

Datum: Weekend 5 & 6 mei 2018 - Zeilkompetitie - Wâldsein

Onze fotograaf heeft vorig jaar (2017) een aantal mooie foto's gemaakt.

Bekijk de foto's van zaterdag van de zeilwedstrijden Fryske Boerepreamen...

Bekijk de foto's van zondag...

Zeilwedstrijden Fryske Boerepreamen 2017 Woudsend 27
Foto: Goossens (Touristinfo Woudsend)

Op zaterdag 28 april van 13:00 tot 18:00 uur is er weer de opening van het watersport seizoen in Heeg en Woudsend.
Verbindend element tussen de tussen de beide dorpen is een vaarverbinding tussen Heeg en Woudsend, met twee klassieke salonboten.
Bezoekers kunnen doorlopend gratis heen en weer varen tussen beide dorpen.
Een leuke vaartocht over het Heegermeer en de Woudsenderrakken.
Te gast zijn in Woudsend, om de beurt, drie dweilorkesten uit Heeg.
Doorlopende muziekoptredens op het MFC-plein bij de passantenhaven met kraampjes en kinderattracties.

Datum: zaterdag 28 april 2018 van 13:00 tot 18:00 uur.

Woudsend

Opening voorjaarsexpo en landart LINEN YN STED op 24 maart 2018 om 14 uur

Met een spetterende muzikale performance openen we de voorjaarsexpositie en het tweede landart project LINEN YN STED oftewel Lijnen in de stad geopend.Een bijzonder landart voor Culturele Hoofdstad 2018.
Dit landart van 36x36 meter krijgt vorm met strak gelijnde paden en sculpturen. Een muziekcompositie van stadsgeluiden laat de bezoeker beleven dat hij zich in een stad waant. Met de stadslandbouw, ontworpen door leerlingen van een VMBO college komt het platteland steeds dichter bij de stad te liggen.

Dit in aanvulling op het landart project Linen Yn Lân van Gerrit Terpstra en Yolanda van Dongen, dat in 2017 is neergelegd. Dit landart project geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan is een ode aan de kunstbeweging De Stijl en en vormt het oude slotenplan van Friesland. Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Dit kunstwerk in het landschap vormt met zijn divers begroeide perceeltjes een beeld van het platteland van voor de ruilverkaveling.

Tijdens de voorjaarsexpositie exposeren weer nieuwe kunstenaars en vertrouwde kunstenaars met nieuw werk. Exposanten in LINEN YN STED zijn: Gerrit Terpstra | Ruth Vulto | Anjet van Lingen | Johan Rumpt | Gjalt Blauw | Ankie Hoevenagel | Jochen Bremen | Annette Bremen | Søren Scharup | Ben Stolk | Frans van der Werff | Johan Keus | Leerlingen van het Nordwin college olv Afke Hepkema.
Exposanten in de galerie: Carola Schapals | Lolkje van der Kooij | Sophia de Vries | Anjet van Lingen | Johan Rumpt | Søren Scharup |Gusta de Groes | Frans van Berkel | Yolanda van Dongen

Adres: Heechsicht, Nummer 2 8553 MP Indijk.

Heechsicht - LINEN YN STED