Fryslân heeft een breed scala aan galeries en ateliers die uw bezoek meer dan waard zijn. Met vaste en wisselende exposities bieden zij een zeer gevarieerd kunstaanbod. Hun kunstcollecties bestaan uit o.a. schilderijen, keramiek, beelden, sieraden of foto's. Bezoek ook één van de beeldentuinen in Fryslân.

De Friese galeries en ateliers zijn niet alleen leuk om kunst te bekijken, maar zijn ook zeker de moeite waard om kunst aan te schaffen. Zo neem je het Friese gevoel mee naar huis. Natuurlijk is de regionale kunst ook bijzonder leuk om als souvenir cadeau te doen.

De galerie is gevestigd in een woonhuis. Een Rijksmonument dat al meer dan tweehonderd jaar staat en gebouwd is in de classicistische stijl. Begin vorige eeuw is het pand een pastorie geweest. In de jaren zeventig is het weer particulier bezit geworden. Iris woont er nu bijna twintig jaar met veel plezier. Enkele jaren geleden is het pand grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor expositie doeleinden. De galerie heeft wisselende exposities en is geopend van mei tot en met augustus. De collectie is tijdens openingsuren van de galerie te zien, maar u kunt het hele jaar ook een aparte afspraak maken zodat u zich rustig kunt verdiepen in de unieke stukken.

Elke kunstenaar heeft zijn eigen persoonlijke inspiratiebron en boodschap. Ontleend aan mensen, natuur, historie, emoties, reizen, gebouwen. Vertaald in objecten met gebruikmaking van uiteenlopende materialen, die bijdragen aan de kracht van het object.
Iris zoekt voor haar collectie bijzondere stukken, maar met een hoge toegankelijkheid. Geen ‘L’art pour L’art. Dat is een bewuste keuze. Wat zij probeert toe te voegen aan het tentoongestelde werk is de sfeer van de galerie. Vriendelijk, rustig genieten van mooie dingen, misschien ook even kennismaken. Naast de zomercollectie is uiteraard ook de vaste collectie zilveren sieraden de moeite van het bezichtigen waard.

galerie iris anders mooi 1

In 2014 en 2016 heeft Iris 'Kunst aan de Ee' georganiseerd. 10 dagen, 100 kunstenaars, 1000 kunstwerken. Met schilderijen, keramiek, glas, brons, hout, textiel, steen en sieraden. Uit Fryslân, maar ook van ver daarbuiten. Een megamanifestatie die Woudsend tien dagen lang omtovert in een kunstdorp. Het was een groot succes. Tevreden kunstenaars en duizenden enthousiaste bezoekers. 

Voor een galerie is Woudsend een uitstekende omgeving. De rust, de goede sfeer en het hartelijk welkom geven een extra dimensie aan de beleving van een mooie kunstobjecten. Ten overvloede dus: u bent altijd welkom om op uw gemak de galerie te bezoeken. Geniet van de kunst in huis en tuin. Er wordt uitgekeken naar uw komst.

Adres: Iewal 26 Woudsend, telefoon: 06-83171522
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op: www.irisandersmooi.nl

galerie iris anders mooi 2

Bekijk hier de promotie video van Iris Anders Mooi!

Op zaterdag 8 april om 14 uur opent Joop Mulder, directeur Sense of Place (voorm. directeur Oerol) het landart project en expositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht.

Als ode aan de kunstbeweging De Stijl heeft beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon van kleine sloten en vlakken in het grasland ontworpen en uitgevoerd. Dit "schilderij" geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, geeft het oude "sleatenplan" van Friesland weer. Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Een periscoop en drone opnames laten het lijnenpatroon van bovenaf zien; maar u kunt er ook doorheen lopen en het schilderij ervaren.

De expositie buiten en binnen in de galerie laat inspirerend werk zien van diverse kunstenaars. Zie daarvoor de website.

Muziek van de band "Howling and the moon" omlijst de opening.

En wanneer het weer het toelaat is er de mogelijkheid om een rondje te zeilen met ons Skûtsje De Verwisseling.

Kortom er valt weer veel te zien en te ervaren in 2017.

Adres: Nummer 2 Indijk, telefoon: 06-27071053
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op: www.heechsicht.nl

galerie heechsicht