De galerie is gevestigd in een woonhuis. Een Rijksmonument dat al meer dan tweehonderd jaar staat en gebouwd is in de classicistische stijl. Begin vorige eeuw is het pand een pastorie geweest. In de jaren zeventig is het weer particulier bezit geworden. Iris woont er nu bijna twintig jaar met veel plezier. Enkele jaren geleden is het pand grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor expositie doeleinden. De galerie heeft wisselende exposities en is geopend van mei tot en met september. De collectie is tijdens openingsuren van de galerie te zien, maar u kunt het hele seizoen ook een aparte afspraak maken zodat u zich rustig kunt verdiepen in de unieke stukken.
Elke kunstenaar heeft zijn eigen persoonlijke inspiratiebron en boodschap. Ontleend aan mensen, natuur, historie, emoties, reizen, gebouwen. Vertaald in objecten met gebruikmaking van uiteenlopende materialen, die bijdragen aan de kracht van het object.

Iris zoekt voor haar collectie bijzondere stukken, maar met een hoge toegankelijkheid. Geen ‘L’art pour L’art. Dat is een bewuste keuze. Wat zij probeert toe te voegen aan het tentoongestelde werk is de sfeer van de galerie. Vriendelijk, rustig genieten van mooie dingen, misschien ook even kennismaken. Naast de zomercollectie is uiteraard ook de vaste collectie zilveren sieraden de moeite van het bezichtigen waard.

galerie iris anders mooi 1

In 2014 en 2016 heeft Iris 'Kunst aan de Ee' georganiseerd. 10 dagen, 100 kunstenaars, 1000 kunstwerken. Met schilderijen, keramiek, glas, brons, hout, textiel, steen en sieraden. Uit Fryslân, maar ook van ver daarbuiten. Een megamanifestatie die Woudsend tien dagen lang omtovert in een kunstdorp. Het was een groot succes. Tevreden kunstenaars en duizenden enthousiaste bezoekers.
Kunst aan de Ee zal ook in 2018 plaatsvinden. In de periode 29 juni tot en met 8 juli tonen 60 gerenommeerde kunstenaars hun werk gedurende 10 dagen op ruim 3.000 m2 tentoonstellingsvloer. Professionele kunst in de vorm van schilderijen, glas, fotografie, keramiek, steen, sieraden, brons en nog veel meer.

De expositie is dagelijks geopend van 13:00 tot 17:00 uur en in de weekenden van 11:00 tot 17:00 uur. Avondopenstelling op de vrijdagen van 19.00 tot 22.00 uur.
Woudsend zal bezoekers aan Kunst aan de Ee gastvrij onthalen. Na een bezoek aan de kunstexpositie is het goed toeven in het watersportdorp: zonnige terrassen, heerlijke restaurants, gezellige winkeltjes.
Maak kennis met de rijke historie van het mooiste dorp van Friesland.
www.kunstaandeee.nl

Voor een galerie is Woudsend een uitstekende omgeving. De rust, de goede sfeer en het hartelijk welkom geven een extra dimensie aan de beleving van een mooie kunstobjecten. Ten overvloede dus: u bent altijd welkom om op uw gemak de galerie te bezoeken. Geniet van de kunst in huis en tuin. Er wordt uitgekeken naar uw komst.

Openingstijden 2019
Geopend van 25 mei t/m 1 september, elke zaterdag, zondag en feestdagen van 13:00 tot 17:00 uur, bezichtiging op afspraak is ook mogelijk.

Adres: Iewal 26 Woudsend, telefoon: 06-83171522
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op: www.irisandersmooi.nl

galerie iris anders mooi 2

Bekijk hier de promotie video van Iris Anders Mooi!