De galerie stond in 2017 in het teken van 100 jaar De Stijl. Een belangrijke kunstbeweging in Nederland. Als ode aan De Stijl is bij galerie Heechsicht het landart project LINEN YN LÂN "neergelegd". Geïnspireerd op het onvoltooide schilderij Victory Boogie Woogie heeft Gerrit Terpstra in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon ontworpen en uitgevoerd van kleine sloten in het grasland bij galerie Heechsicht. Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Een periscoop en drone opnames laten het lijnenpatroon van bovenaf zien; maar u kunt er ook doorheen lopen en het "schilderij" ervaren.

galerie heechsicht 1

Tijdens de zomerexpositie exposeren weer nieuwe kunstenaars en vertrouwde kunstenaars met nieuw werk. Exposanten zijn: Greetje Feenstra - Marianne Fontein - Sophia de Vries - Joost Witte - Ewout Vis - Katinka Fick - Gusta de Groes - Gerrit Terpstra - Gjalt Blauw - Ben Stolk - Lucia de Groot - Yolanda van Dongen - Yvon Feenstra - Lot Brandt - Frans van der Werf

Bij de galerie hoort een gezellige Theeschenkerij, die bij goed weer geopend is. Vanuit de theeschenkerij op het terras en onze knusse buitenhuiskamer heeft u een geweldig uitzicht op het Heegermeer. U kunt daar genieten van het landart project, de inspirerende beelden op terras en weiland onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee met een huisgemaakte stukje taart. Ook een high tea is mogelijk.

galerie heechsicht 2

Openingstijden galerie en theeschenkerij 2019 
In tegenstelling tot voorgaande jaren is onze galerie uitsluitend geopend tijdens de Matinee zondagmiddagen, een week daarop aansluitend en op afspraak. Tijdens elke Matinee exposeren wisselende kunstenaars.

Adres: Nummer 2 Indijk, telefoon: 06-27071053
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op: www.heechsicht.nl