Elf stegen tocht Woudsend
Dwalen door pittoreske staartjes, op avontuur met je vrienden of familie, cultuur snuiven.. Klinkt dat niet als vakantie? Dit alles ervaar je tijdens de Elfstegentocht in Woudsend. Loop je mee? Kijk snel op www.elfstegentochtwoudsend.nl voor meer informatie!

Woudsend Online
Op de website www.woudsendonline.nl worden inwoners, bezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte houden van het nieuws en de wetenswaardigheden in en over Woudsend en de buitengebieden Indijk, Ypecolsga, Koufurderrige en Smallebrugge.

Historische Kring Woudsend
De Historische Kring Woudsend heeft als doel de boeiende geschiedenis van Woudsend en omstreken te verzamelen en voor iedereen toegankelijk te maken, bijvoorbeeld via de website www.historiewoudsend.nl. Bij Touristinfo Woudsend zijn ook diverse uitgaven van de Histrorische Kring Woudsend te verkrijgen.

Alles over vakantie en toerisme in Fryslân
Ontdek via de website www.friesland.nl de Friese Elf Steden, de Friese wateren, uitgestrekte natuurgebieden en de leuke steden en dorpen.

Bezoekerscentrum Mar en klif
Ontdek en beleef bij Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum de geschiedenis en natuur van het Nationaal Landschap Súdwest-Fryslân. Kijk op www.marenklif.nl voor informatie over het bezoekerscentrum en het Nationaal Landschap Súdwest-Fryslân.

Gemeente Súdwest-Fryslân
Woudsend maakt deel uit van de Gemeente Súdwest-Fryslân, op de website www.gemeentesudwestfryslan.nl kunt u veel praktische informatie vinden.

Provincie Fryslân
Op de website www.fryslan.frl kunt u veel informatie vinden over de provincie.

Dag-, week- en maandbladen
De Leeuwarder Courant (www.lc.nl) en het Friesch Dagblad (www.frieschdagblad.nl) zijn de provinciale dagbladen. In het Sneeker Nieuwsblad (www.sneekernieuwsblad.nl) en de Balkster Courant (www.balkstercourant.nl) zijn de weekbladen uit de directe omgeving van Woudsend. GrootSneek (www.grootsneek.nl) wordt maandelijks uitgegeven.

Omrop Fryslân
De regionale tv- en radiozender. De radio is te ontvangen via 92.2 of 92.5 FM en op de televisie via Ziggo, KPN, Kabel Noord en CanalDigital. En natuurlijk ook via internet: www.omropfryslan.nlOmrop Fryslân is de regionale stjoerder fan Fryslân. Omrop Fryslân makket radio en telefyzje yn it Frysk, dêrmei is de omrop de ienige stjoerder fan Nederlân dy’t net yn it Nederlânsk útstjoert. Omrop Fryslân is in sterk merk, fan betsjutting foar de Fryske mienskip as medium dat de kultuer en de mienskipssin yn ús provinsje fersterket.

Tijdschriften over Fryslân
Friesland Post (www.friesland-post.nl) is hét magazine vol boeiende reportages, foto’s, human-interest verhalen over het heerlijk (buiten)leven in het heitelân en artikelen over bijzondere Friezen. Ga op ontdekkingsreis door het mooie Fryslân en maak vanuit je luie stoel kennis met de natuur, de cultuur, de mensen en de economie.
Het Historisch Tijdschrift Fryslân (www.friesgenootschap.nl), een uitgave van het Koninklijk Fries Genootschap, is als geschiedenistijdschrift een getrouwe afspiegeling van onze provincie: een eigengereid verleden, rijk gedocumenteerd, uitbundig geïllustreerd en zorgvuldig gearchiveerd.

Tresoar
Tresoar (www.tresoar.nl) is dè plek waar je informatie ziet, vindt en hoort over je achtergrond, je huis, je dorp en misschien zelfs een stukje van je eigen identiteit. Tresoar is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân. Je vindt hier talloze in Fryslân verschenen kranten en tijdschriften, honderdduizenden boeken waaronder exemplaren uit de bibliotheek van Erasmus, tienduizenden foto’s, films, geluidsopnamen, rechtbankverslagen, notariële akten, de Atlas van Blaeu, handschriften en brieven van bekende Friezen, bedrijfsarchieven van Douwe Egberts en archieven van de Elfstedenvereniging, cd’s van Friese punk tot klassiek, het monnikenwerk de “Attische Nachten” uit 836 na Christus en de meer dan 150 bibliografieën gemaakt door J.J. Kalma, de oudste en nieuwste (Friese) literatuur, wetenschappelijke publicaties, digitale bestanden. En nog veel meer.

Fryske Akademy
Sinds haar oprichting in 1938 zet de Fryske Akademy (www.fryske-akademy.nl) zich in voor het fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek naar de Friese taal, geschiedenis en cultuur. De website Taalweb Frysk (www.taalweb.frl), van de Fryske Akademy, biedt digitale hulpmiddelen voor het schrijven in het Fries.

Google Translate & Oersetter
Voor het online vertalen van Friese teksten kan je eenvoudig terecht bij Google Translate (http://translate.google.com) of bij Oersetter (www.oersetter.nl).

Afûk
Afûk (www.afuk.frl) zet zich in voor Friese taalpromotie, taal- en cultuuroverdracht. Je kan hier onder andere terecht voor boeken en taalcursussen.

BWONEN
Touristinfo Woudsend is onderdeel van de leukste winkel in Woudsend! BWONEN (www.bwonen.nl) is gespecialiseerd in nautische en woondecoratie, cadeauartikelen, souvenirs en wenskaarten. Woondecoratie geeft uw woning, terras of tuin extra sfeer en gezelligheid. Alle producten zijn met veel zorg geselecteerd en een groot deel van ons assortiment is handgemaakt. Het assortiment komt uit binnen- en buitenland en wordt zeer regelmatig uitgebreid, op vele (internationale) beurzen zoeken wij de leukste leveranciers en producten voor u uit.

touristinfowoudsend 20160911 112442

touristinfowoudsend 20160917 084725