Wij hebben een selectie van video's over Woudsend en Fryslân voor u gemaakt om alvast in vakantiestemming te komen. Heeft u nog een tip? Geef deze dan gerust door!

18-08-2018

Dionne Stax presenteert Elfsteden Zwemtocht door Maarten van der Weijden om geld op te halen voor onderzoek naar kanker op NPO1, de live doorkomst in Sloten op zaterdag 18 augustus 2018.

Woudsend is het decor bij de inleiding van deze uitzending!

22-05-2018

Prachtig nieuws voor Friesland: Lonely Planet heeft de provincie verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld vandaag bekendgemaakt. Wat de verkiezing nog meer bijzonder maakt, is dat een Nederlandse bestemming nog nooit zo hoog eindigde op deze beroemde lijst. De Friese provincie mag hier dus met alle recht erg trots op zijn.

28-01-2018

Wat een avond! Met ruim 40.000 man hebben we 27 januari 2018 op de Leeuwarder pleinen genoten van een openingsceremonie waar je u tegen zegt. Niet alles mee kunnen krijgen op tv? Check dan gauw de aftermovie.

17-01-2018

Leeuwarden-Friesland European Capital of Culture 2018.

09-09-2017

Nagenieten van open monumentendag in Woudsend, een film gemaakt door Leo Harland.

30-05-2017

Het is altijd zo druk in Woudsend dat we de Canicula er nog nooit hebben aangelegd. Maar met de komst van de nieuwe passantenhaven is het gemakkelijker geworden even een kijkje te nemen. Kijk mee! Meer info op http://decanicula.nl

Nieuwe Oogst, 14-04-2017

Een Mondriaan in een Fries grasland bij Woudsend. Melkveehouder Jacob van der Wal en loonwerker Arjen Rijpma hielpen mee bij de totstandkoming van het kunstwerk. Het lijnenpatroon is een knipoog naar de tijd van voor de ruilverkavelingen.

Omrop Fryslân, 28-01-2017

Woudsend moet beter zichtbaar worden, het dorp valt op dit moment weg bij de stad Sneek. Dat zegt een inwoner van het dorp, die eerder deze week zijn beklag in de regionale krant deed. Ondernemers hebben de handen ineengeslagen om het dorp weer op de kaart te zetten en meer mensen naar Woudsend te trekken.

Omrop Fryslân

It is net in hobby, it is in passy. Dat sizze de frijwilligers fan houtseachmûne De Jager fan Wâldsein. Alle sneonen binne se der om te mûne te draaien, ûnderhâld te dwaan, beamen te seagjen en fan de planken wer de moaiste meubels te timmerjen. De jongste is 17, de âldste oer de tachtich. Mar De Jager ferbynt se. Mei in soad leafde foar it fak draaie 7 frijwilligers alle sneonen mûne De Jager fan Wâldsein. It moaiste wurk dat der is, fine se. Foar de ien in tiidferdriuw, foar de oar in takomstich berop.

Omrop Fryslân

Korenmolen ‘t Lam is de oudste korenmolen van Fryslân en staat in Woudsend, waar de molenaar en zijn vrouw koren en graan ambachtelijk malen tot meelproducten en diverse broodmixen. Lees meer...

Een kleine compilatie van Monumenten, Muziek en Meer op zaterdag 10 september 2016 door Willem Rinkema.

Korte film over de vaar- en wandelexcursie naar natuureiland de Gouden Boaiem. Gemaakt door Willem Rinkema.

Kunst aan de Ee: 10 dagen, 100 kunstenaars, 1.000 kunstwerken. Unieke expositie van schilderijen, keramiek, glas, brons, hout, textiel, steen, foto’s en sieraden. 3.700 m2 professionele kunst in het meest gastvrije dorp van Fryslân. Een megamanifestatie die Woudsend tien dagen omtovert in een kunstdorp. Lees meer...

2016:

2014:

85.000 fiere Friezen. Trots op hun 68 dorpen en zes steden.
Groots en monumentaal tussen de Afsluitdijk, Stavoren en Sneek.
Verbonden door water en wegen. Met een rijk economisch verleden.

Stoere verhalen en eeuwenoude tradities.
Ruimte om onbezorgd op te groeien.
Land van kansen en mogelijkheden.
Waar het goed leven is.

Daar waar ook hard gewerkt wordt.
Ondernemers en medewerkers die samen staan voor degelijkheid en kwaliteit.
Altijd rechtdoorzee en vernieuwend.
Een klasse apart.

Koeien en kerktorens. Skûtsjes, jachten en sloepen.
Varen langs wuivende rietkragen over meren en kanalen.
Zeilen op de schuimkoppen van het IJsselmeer.
Veilige havens bieden een oprecht en warm welkom.

Fascinating Súdwest-Fryslân....Eigenzinning & bijzonder....So quirky so unique. Yeah sure.

Greg Shapiro's update in a nuttshell on important facts of this Frisian nautical Province.

A prada bag you buy in Milan, superyachts and smaller boats you buy in Súdwest-Fryslân. What is the Sneekweek and who is Jopie Huisman. Living, working, entertainment, relaxation, inspiration or a new partner....Súdwest-Fryslân has it all.

De film ’Grutsk’ geeft een goed beeld van het Nationale Landschap Súdwest-Fryslân. Aan de hand van animaties, interviews en prachtige filmopnamen komen alle aspecten van het landschap voorbij. Van de ontstaansgeschiedenis tot de verschillende landschapstypen.

De film is gemaakt door Metafoor Media, in opdracht van het gebiedsplatform Plattelânsprojekten Súdwest-Fryslân.

Tussen de kop van de Afsluitdijk, Sneek, Lemmer en de IJsselmeerkust ligt een weids en open weidelandschap met meren, dijkjes, terpen, glooiende hellingen, bossen en on-Nederlandse kliffen, waar het land abrupt eindigt in het IJsselmeer. Jan de Vries van Platform Plattelandsprojecten laat zien hoe met toenemend toerisme en veranderende landbouw, het bijzondere landschap toch behouden blijft.

Op zaterdag 2 mei 2015 is een Shanty-Plus Festival georganiseerd door De Pôllesjongers uit Woudsend. Video-opnames door Leo Harland en Herman Tausch; editing Leo Harland.

De galerie is gevestigd in een woonhuis. Een Rijksmonument dat al meer dan tweehonderd jaar staat en gebouwd is in de classicistische stijl. Begin vorige eeuw is het pand een pastorie geweest. In de jaren zeventig is het weer particulier bezit geworden. Iris woont er nu bijna twintig jaar met veel plezier. In 2014 is het pand grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor expositie doeleinden. De galerie heeft wisselende exposities en is geopend van april tot en met augustus. De collectie is tijdens openingsuren van de galerie te zien, maar u kunt het hele jaar ook een aparte afspraak maken zodat u zich rustig kunt verdiepen in de unieke stukken. Lees meer...

Onze passie is jou leren zeilen. Het Molenhuis organiseert zeilkampen voor jongeren van 7 tot en met 18 jaar. Het Molenhuis staat op de mooiste plek van Fryslân, naast een authentieke houtzaagmolen uit 1719. Omgeven door verschillende meren, is er geen betere plek om te leren zeilen! Lees meer...

Mooie filmopnames met een drone boven een gedeelte van Woudsend.
Zomer 2015.

Omrop Fryslân

Yn dizze lêste ôflevering fan Moai Fryslân reizgje wy ôf nei it Fryske Marregebiet, it hert fan de toeristyske sektor fan Fryslân. We sjogge yn Heech, Wâldsein, Harns en Earnewâld wat dêr bard is yn it ramt fan it Fryske Marreprojekt. En it kuierjen op it Waad. In nij projekt foar de fyftich plusser.

Studio Súdwest -- Uitzending 19 (02-09-2012)

In de laatste aflevering van de serie Studio Súdwest on Tour verkennen we vanuit Woudsend het Friese Merengebied. Met een electrosloep varen we een rondje door de prachtige omgeving en komen we erachter wat hier allemaal te doen is.

Súdwest-Fryslân heeft u veel te bieden:
  • Aanmeren in dorpjes of in de vrije natuur aan de Marrekrite steigers.
  • Vissen, zwemmen, ravotten en stoeien. Niet saai en stoffig, maar veelzijdig en verfrissend
  • Fietsen, wandelen en skeeleren rond de meren.
  • Kijken naar Friese sporten zoals kaatsen, skûtsjesilen en fierljeppen.
  • Genieten van gezelligheid in de steden en dorpen.
  • Friese cultuur en historie afgewisseld met de prachtige natuur.

Film Yachtcharter Klompmaker Woudsend.

Duits:

Engels: